Brannmannskaper arbeider fortsatt med etterslukking etter brannen i to leilighetsbygg i Hemsedal. Foto: Line Sandvik, Hallingdølen / NTB

Brannmannskaper arbeider fortsatt med etterslukking etter brannen i to leilighetsbygg i Hemsedal. Foto: Line Sandvik, Hallingdølen / NTB

Veidekke og Solon takker brannvesenet etter Hemsedal-brannen

Utbygger Solon Eiendom og entreprenør Veidekke takker brannvesenet og alle nødetatene for den enorme innsatsen som ble lagt ned under storbrannen i Hemsedal onsdag.

Et leilighetsbygg under oppføring har fått store skader etter brannen. Brannen spredte seg til nærliggende leilighetsbygg, og flere ble evakuert. Det tok sju timer før brannen kom under kontroll, og det var fryktet at brannen ville spre seg til enda et leilighetsbygg og et utested.

- Først og fremst er vi lettet over at ingen menneskeliv gikk tapt eller at noen ble alvorlig skadet i brannen. I tillegg ble skadene heldigvis begrenset til leilighetsbygget som vi har under oppføring og nabobygget Stavtaket. Det var en krevende jobb særlig for brannvesen som gjorde en formidabel innsats under svært krevende forhold med den sterke vinden, sier konstituert administrerende direktør Ole Halvor Svenkerud i Solon Eiendom i en felles pressemelding fra dem og Veidekke.

Torsdag har det foregått etterslukking og overvåking for å hindre brannen i å blusse opp igjen. Når branntomten blir frigitt starter arbeidet med å vurdere riving og gjenoppbygging, men det kommer til å ta tid før man kan gi svar på hva dette betyr i praksis, opplyser entreprenøren og utbyggeren i meldingen.

- Vi har stor medfølelse for de som ble rammet av brannen i naboleilighetene og gjestene i alpinanlegget som ufrivillig ble vitner til selve brannen. Selve brannårsaken er det selvfølgelig alt for tidlig å kunne si noe om nå. Men som ved alle alvorlige hendelser vil vi gjøre alt vi kan for å finne årsaken til at dette kunne skje og hindre at lignende skjer igjen, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.

Bygg A som var under oppføring med 48 leiligheter og næringsarealer i første etasje er Solon Eiendoms første salgs- og byggetrinn i prosjektet Fjellandsbyen Hemsedal. Byggingen startet våren 2021 med planlagt ferdigstillelse på slutten av 2022. Veidekke er totalentreprenør for prosjektet.