Distriktsleder Stein Bjøru (til venstre) og daglig leder Tore Løkke sier de ser frem til å spille på samme lag. Foto: Veidekke

Veidekke kjøper Tore Løkke

Veidekke Entreprenør har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 80 prosent av aksjene i anleggs­entreprenøren Tore Løkke i Åfjord i Sør-Trøndelag.

Det skriver Veidekke i en pressemelding mandag.

– Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og kjøpet vil styrke vår konkurransekraft innenfor samferdsel og kraftutbygging, uttaler distriktsleder Stein Bjøru i Veidekke Entreprenør.

Anleggsentreprenør Tore Løkke har 78 ansatte, en omsetning på 200 millioner kroner og oppdrag over hele landet, heter det i meldingen.

– Tore Løkke er en solid og veldrevet entreprenør. De har levert gode resultater i lang tid, og har drevet i 48 år uten tap. Selskapet har god kompetanse på drift med egne ansatte og egen stor og moderne maskinpark. Også når det gjelder bedriftskultur og verdisyn ser vi at selskapet og de ansatte vil passe svært godt inn i Veidekke. Nå gleder vi oss til at Løkkes dyktige fagarbeidere og funksjonærer blir en del av vår anleggsvirksomhet, sier Bjøru.

– Vi er glade for å bli en del av Veidekke-konsernet. Vi ser at vi trenger en solid og kompetent entreprenør i ryggen for å kunne ta del i de stadig større oppdragene på det norske anleggsmarkedet. I tillegg er jeg opptatt av at vi utvikler oss videre, og det er jeg sikkert på at vi skal få til med Veidekke som eiere, sier daglig leder Tore Løkke i Tore Løkke.

Løkke (69) vil, ifølge meldingen, fortsette som leder for selskapet. Endelig avtale forventes inngått i løpet av desember under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse, skriver Veidekke.