Entreprenøren Veidekke opplever at norske eller skandinaviske selskaper oftere enn før taper konkurransen om kontrakter mot utenlandske aktører. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Entreprenøren Veidekke opplever at norske eller skandinaviske selskaper oftere enn før taper konkurransen om kontrakter mot utenlandske aktører. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Veidekke inngår storavtaler med Ramirent og Cramo

Veidekke har inngått nye samarbeidsavtaler med Ramirent og Cramo for leie av maskiner og utstyr til byggevirksomheten i Norge.

I en pressemelding skriver Veidekke at avtalene sikrer dem forutsigbarhet og konkurransedyktige betingelser i de tre neste årene. Dette er første gang Veidekke har samarbeidsavtaler med to likestilte leverandører.

Veidekke leier inn alt fra brakker, containere, heiser og lifter til varme/tørk, byggestrøm, ulike maskiner og håndholdte enheter. De nye avtalene inneholder transport, montering/ demontering, vedlikehold, service og ikke minst rådgivning for å tilpasse og velge de beste løsningene for hvert enkelt prosjekt.

- Logistikk med riktig utstyr til rett tid er helt avgjørende for gjennomføringen av byggeprosjekter, og Veidekke har prosjekter over store deler av landet i tillegg til i de største byene. Gjennom valget av Ramirent og Cramo har vi fått på plass to langsiktige og solide samarbeidspartnere som er svært viktige for oss, ikke minst når det kommer til bærekraft og det grønne skiftet der utviklingen går raskere enn noen gang. De nye avtalene gir oss fleksibilitet og økt konkurransekraft, og vi ser frem til et gjensidig godt samarbeid de neste årene, sier innkjøpssjef Ole Jakob Nes i Veidekke Bygg i meldingen.

Avtalene har en årlig verdi på til sammen rundt 300 millioner kroner for de to leverandørene, opplyser entreprenøren.