Regjeringskvartalet. Illustrasjon: Team Urbis
Regjeringskvartalet. Illustrasjon: Team Urbis

Veidekke får milliardoppdrag i regjeringskvartalet

Veidekke har fått i oppdrag av Statsbygg å bygge kjeller under det nye regjeringskvartalet i Oslo.

Oppdraget innebærer prosjektering og bygging av kjeller i to etasjer med omfattende grunn-, betong og tekniske arbeider. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 2,1 milliard kroner uten merverdiavgift, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Veidekke inngikk en samspillsavtale om kjelleren med Statsbygg i oktober 2019, og har brukt tiden frem til nå på å videreutvikle prosjektet. Veidekke har i mellomtiden blitt godt kjent i området gjennom oppdragene med å rive to ødelagte regjeringsbygg og oppføring av et kjellerråbygg under D-blokka. Å ferdigstille dette råbygget inngår i det nye oppdraget i tillegg til å bygge nytt to-etasjes kjellerbygg på totalt 15.000 kvadratmeter under store deler av det nye regjeringskvartalet.

- Vi har hatt en lang og god samspillsfase med Statsbygg og involverte samarbeidspartnere hvor prosjektet har blitt gjennomarbeidet og planlagt for en optimal byggeperiode. Oppdraget passer også svært godt til vår kompetanse i anlegg- og byggevirksomheten med omfattende arbeider i grunnen, bygging av betongkonstruksjoner og styring av tekniske underentreprenører. Vi takker for tilliten og gleder oss til å være med på å gjenreise regjeringskvartalet, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur i meldingen.

Byggearbeidene er planlagt fullført i februar 2025, opplyser Veidekke.