Vasa Real i Stockholm. Illustrasjon: Arcona

Veidekke bygger om Vasa Real i Stockholm

Veidekkes datterselskap Arcona har fått oppdraget med å bygge om Vasa Real for den svenske skoleutbyggeren Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB). Kontaktssummen er 255 millioner svenske kroner.

Det skriver Veidekke i en pressemelding tirsdag.

Arbeidet på skolen ved Odenplan i Stockholm starter i januar 2021, og skal være ferdig til skolestart høsten 2023. Prosjektet er en utførelsesentreprise som omfatter både ombygging og tilbygg, og skolen vil være i virksomhet mens prosjektet pågår, skriver Veidekke.

Vasa Real ligger i et vekstområde med økt elevkapasitet. To bygg på Vasa Real skal renoveres og påbygges, og et eksisterende tilbygg fra sekstitallet får tre nye etasjer. I flukt med dette bygget skal det reises en ny bygning på fire etasjer, som vil romme førskole for 162 barn i ni avdelinger, samt et læringsrom på taket med fotballbane og lekeareal. Skolens kjøkken og spisesal skal totalrenoveres, og vil, ifølge pressemeldingen, da få en kapasitet på 2.700 porsjoner. Skolen vil også romme en avdelbar idrettssal med åtte garderober under bakkeplan. Denne vil bli tilgjengelig for andre kommunale skoler i området og for foreninger gjennom idrettsetaten.

– Vi er svært glade for å se samarbeidet med SISAB og utdanningsetaten resultere i nok et flott prosjekt, sier Lars Karlström, prosjektleder i Arcona.

– SISAB og utdanningsetaten ser frem til å realisere planene våre for Vasa Reals elever og personale sammen med Arcona. Dette er et fint prosjekt, der alle involverte deler et stort felles ansvar overfor både skolebarna og Stockholm by, sier Per Lundvik, prosjektansvarlig i SISAB.