Svea Artilleri i Stockholm. Illustrasjon: Strategisk Arkitektur / Genesta

Veidekke bygger om næringseiendom i Stockholm

Veidekkes datterselskap Arcona har fått i oppdrag å utføre ombygging og renovering av eiendommen Svea Artilleri i Lidingövägen i Stockholm for Genesta.

Oppdraget er en totalentreprise utført i samspill, og kontrakten har en verdi av 219 millioner svenske kroner, skriver Veidekke i en pressemelding.

Arbeidet starter i mai 2020 og vil pågå frem til mai 2022.

Etter fornyelsen blir Svea Artilleri en moderne kontoreiendom på 12.800 kvadratmeter, med blant annet nye tekniske systemer og fleksible romløsninger. Genesta kjøpte eiendommen i 2018, og Arcona har bistått såvel ved anskaffelse og mulighetsstudier som med utredning og planlegging.

– Svea Artilleri er et flott kontorbygg med svært god beliggenhet. Nå ser vi frem til å gjøre det enda bedre sammen med Arcona, sier Ted Söderlund, Head of Investment Management i Genesta i pressemeldingen.

– Vi gleder oss til endelig å starte produksjon av prosjektet, etter nesten to år med mulighetsstudier, undersøkelser og planlegging. Vi har hatt et svært godt samspill med Genesta helt siden anskaffelsen av eiendommen, og nå blir det spennende å se prosjektet vokse frem, sier Ricard Heindow, prosjektleder i Arcona.