Arkitekt: JAF arkitektkontor

Veidekke bygger ny skole i Torpa

Veidekke skal bygge og rehabilitere Torpa barne- og ungdomsskole for Nordre Land kommune.

Oppdraget innebærer både nybygg og rehabilitering samt oppføring av en flerbrukshall. Kontrakten er en totalentreprise verdt 150 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

Torpa barne- og ungdomsskole vil fremstå som en helt ny skole for lærerne og de rundt 200 elevene når de rykker inn i januar 2022. Veidekke skal bygge nytt skolebygg på 4.100 kvadratmeter inkludert en svømmehall med 12-meters basseng, et eksisterende bygg på 1.200 kvadratmeter skal totalrehabiliteres og det skal bygges en flerbrukshall med garderober på 1.650 kvadratmeter i tilknytning til skolen.

- Det å bygge gode skolebygg er noe av det viktigste samfunnet kan gjøre og noe av det mest meningsfulle vi som entreprenør er med på. Vi takker Nordre Land kommune for oppdraget og godt samarbeid så langt, og nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang med byggingen utover våren, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg.

Rivearbeidene er allerede i gang, mens byggearbeidene starter opp i april med overlevering før jul 2021. Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for første kvartal.