Ill. Lillestrøm Arkitekter

Veidekke bygger Marikollen Torg for Oxer Eiendom

Veidekkes datterselskap Seby AS har fått i oppdrag av Oxer Eiendom AS (Fjerdingby Sentrumsutvikling) å bygge 60 leiligheter og næringslokaler i Rælingen kommune.

- Prosjektet Marikollen Torg har klare miljøambisjoner og gjennomføres som fossilfri byggeplass. Kontrakten er en totalentreprise verdt 220 millioner kroner eksklusive merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

Marikollen Torg blir et nybygg på cirka 12.300 kvadratmeter med underjordisk p-hus, næringslokaler og tre boligblokker. Næringsdelen ligger i første etasje og her er det planlagt for syv-åtte frittliggende næringslokaler i tillegg til en Rema 1000-butikk. Over denne senteretasjen skal det bygges tre boligblokker på henholdsvis tre, fire og fem etasjer med totalt 60 boliger fra 50-120 kvadratmeter.

- Vi ser fram til å ta fatt på et flott bolig- og næringsprosjekt i samarbeid med Oxer Eiendom. Marikollen Torg vil gi Rælingen kommune et nytt sentrumsområde som ligger tett på de beste aktivitetstilbudene i kommunen. De bærekraftige løsningene i alle fasene av byggeprosjektet er i tråd med Seby og Veidekkes miljøambisjoner, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS i meldingen.

- Samarbeidet med SEBY i forprosjektet har vært veldig bra og vi ser frem til å komme i gang med byggeprosjektet. Vi har stor tillit til at prosjektet blir levert til fornøyde boligkjøpere til rett tid, sier prosjektsjef Axel Bryde i Oxer Eiendom.

Prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass og det benyttes grunnvarme fra energibrønner som energikilde i byggefasen. Byggestart er i august 2020 med planlagt ferdigstillelse i mai 2022.