Illustrasjon: Vasakronan

Veidekke bygger kontorer i Sundbyberg

Veidekke har inngått avtale med Vasakronan om en omfattende renovering og ombygging av prosjektet Kronan i Sundbyberg utenfor Stockholm.

Det skriver Veidekke i en pressemelding torsdag.

Oppdraget er en totalentreprise i samspill med en verdi på omtrent 195 millioner svenske kroner før merverdiavgift.

‒ Vi takker Vasakronan for tilliten og ser frem til å gjennomføre nok et prosjekt i tett samarbeid med dem. Her kommer vi tidlig inn i prosjektet, noe som gir oss muligheten til å utvikle optimale produksjonsmetoder og skape gode prosjektresultater for alle parter, sier Linus Wåhlin, arbeidssjef i Veidekke Bygg Stockholm, i pressemeldingen.

Veidekke skal renovere og bygge om et eksisterende bygg som skal integreres med to andre nabobygg. Når det står ferdig, vil Kronan til å bestå av omtrent 40.000 kvadratmeter kontorarealer som skal brukes av den svenske skatteetaten.

Kravene til bærekraft er, ifølge pressemeldingen, høye, og inkluderer installasjon av et geoenergianlegg. Bygningene vil bli sertifisert i henhold til Leed Platinum, som er det høyeste nivået i Leed (Leadership in Energy and Environmental Design). Prosjektet er planlagt ferdigstilt i løpet av høsten 2021.