Veidekke bygger handlesenter i Gøteborg

Veidekke byger et 5.500 kvadratmeter stort handelssenter i Gøteborg.

Det skriver Veidekke i en pressemelding mandag.

Veidekke har fått i oppdrag av GöteborgsLokaler å bygge et handlesenter i Selma stad på Hisingen i Gøteborg. Bygget er, ifølge meldingen, omtrent 5.500 kvadratmeter stor, og vil inneholde næringsvirksomhet og helse- og omsorgsservice. Det blir også et parkeringshus i tre etasjer over senteret.

Prosjektet er en utførelsesentreprise, skriver Veidekke.

– Vi er stolte over tilliten vi har fått fra GöteborgsLokaler, og ser frem til å starte arbeidet. Dette prosjektet gjennomføres i stor grad med Veidekkes samarbeidsmodell hvor alle funksjoner samles i en tidligfase slik at vi kan levere et feilfritt prosjekt til rett pris, og innen tidsfristen, sier Stefan Svensson, arbeidssjef i Veidekke.

Selma stad ligger i Backa bydel på Hisingen i Gøteborg. Stedet er, ifølge meldingen, et prioritert utbyggingsområde, og i første omgang skal det bygges 1.000 nye boliger, idrettshall, bydelshus med rom for kultur, handelshus, bedriftslokaler, torg og parkområder.

På sikt planlegges det 3.000 nye boliger i området. Veidekke starter arbeidet sommeren 2018.

– Handlesenteret ligger i hjertet av nye Selma stad i Gøteborg, og vil bli bygget for å skape et godt hverdagsliv både for de som bor her og de som besøker stedet, sier Jonas Lissel, eiendomsforvalter i GöteborgsLokaler, i pressemeldingen.