Veidekke bygger for Vasakronan

Vasakronan har engasjert Veidekke Entreprenad til å gjennomføre moderniseringen av kvartalet Perukmakaren sentralt i Göteborg.

Kontrakten har en verdi på ca. 130 MSEK ekskl. mva.

I et av Göteborgs beste handelsstrøk skal det bygges nye butikklokaler, eksisterende butikker skal rustes opp, det skal bygges et nytt hotell og et parkeringsanlegg med plass til 500 biler skal moderniseres. Prosjektet starter opp i februar 2012 og skal etter planen være klart i slutten av 2014.

- Vi vil bidra til Göteborgs utvikling innen handel og service. Det innebærer at moderniseringen av kvartalet Perukmakaren skal gjennomføres av en erfaren og involverende entreprenør, som i sin tur sørger for at nærmiljøet påvirkes i så liten grad som mulig. Vi tror Veidekke vil klare det på en meget god måte, sier Magnus Tengberg, affärsområdeschef i Vasakronan i Göteborg.

Utvending vil forandringene bli store i og med at fasadene vil bli modernisert og få nye uttrykk. Vasakronans høye krav når det gjelder klima og miljø vil bli ivaretatt gjennom at prosjektet klassifiseres i henhold til LEED. Målet er å halvere energiforbruket i den ombygde eiendommen.