Veidekke bygger for Framtiden Byggutveckling

Framtiden Byggutveckling har gitt Veidekke oppdraget med å bygge den andre etappen på Mandolingatan i Västra Frölunda utenfor Göteborg.

Det skriver Veidekke i en pressemelding fredag.

Mandolingatan er en del av BoStad2021, og vil bli utført som en totalentreprise med 130 utleieleiligheter med en verdi på cirka 273 millioner svenske kroner. Byggestart beregnes til våren 2019, skriver Veidekke.

Etappen omfatter fire nye flerbolighus med 130 utleieleiligheter og to næringslokaler på bakkeplan. I kvartalet bygges det også et parkeringshus i sju etasjer over bakken med drøyt 350 parkeringsplasser.

– Veidekke er ny som entreprenør hos oss, og vi ser fram til å arbeide med dem i et opplegg der vi i fellesskap skaper et kostnadseffektivt prosjekt, sier Anna Runesson, prosjektleder hos Framtiden Byggutveckling.

Målet for BoStad2021-satsingen er å produsere 7.000 ekstra boliger til 2021. Dette gjøres i et samarbeid mellom Gøteborg by og kommunale, private og kooperative byggaktører. Poseidon kommer til å eie og forvalte de ferdigstilte boligene på Mandolingatan, heter det i pressemeldingen.

– Vi er veldig glade og stolte over at Framtiden Byggutveckling valgte oss til oppdraget, og at de setter pris på vår involverende arbeidsmetode for å få et best mulig samarbeid. Når vi gjør bruk av alles kunnskap og erfaring, kan vi bygge sikkert med høyeste kvalitet og økt lønnsomhet, sier Mattias Bylerius, arbeidsleder hos Veidekke Bygg Väst.