Vegvesenet: «Overrasket» over NCCs sluttsum på riksvei 4

Statens vegvesen sier seg overrasket over regningen de har fått fra entreprenør NCC etter utbyggingen av riksvei 4 mellom Jaren i Gran til kommunegrensen til Lunner.

Det skriver Avisen Hadeland i en artikkel torsdag.

– Jeg kan ikke si så mye om dette ennå, men vi kan bekrefte at vi har mottatt sluttoppgjøret fra NCC innen fristen. Vi er overrasket over størrelsen på kravet, men hvor vi står i forhold til hverandre, er det selvsagt for tidlig å si noe om før vi har fått gjort vår vurdering, sier prosjektleder Anne-Britt Moen til avisen.

NCC har bygget ut 9,3 kilometer av riksvei 4 fra Jaren i Gran til grensen mot Lunner kommune. Hele veistrekningen skal være åpen til sommeren når Granstunnelen står ferdig.

Kontraktsummen på prosjektet var 1,1 milliarder kroner da NCC skrev under med Vegvesenet august 2013.

– Sluttoppgjøret vil aldri stemme helt med kontraktssum, men jeg kan ikke gå inn i detaljer rundt det. Dette er en kontrakt, og nå har Vegvesenet kontraktsfestet tid til å gå gjennom oppgjøret, sier prosjektleder Arnfinn Erlien i NCC til Avisen Hadeland.

Han sier til avisen at han håper NCC og Vegvesenet kan nå en enighet uten at det ender i rettssak.

Prisoverskridelser på prosjektet har lenge vært varslet etter at Vegvesenet ble forsinket i arbeidet med innløsing av boliger, samt på grunn av en endring i trasé ved Holmen bru og utvidede krav til regulering av et kryss. Det ble anslått en merkostnad på omtrent 100 millioner på Gran-siden av riksvei-prosjektet.