Illustrasjonsfoto: Ådne Homleid

Illustrasjonsfoto: Ådne Homleid

Vegvesenet inviterer til dialog om gode jobber i dårlige tider

Tirsdag 1. november inviterer Drift- og vedlikeholdsdivisjonen i Statens vegvesen entreprenører, leverandører, konsulenter og andre interesserte til bransjedag på Gardermoen. Temaet er planer og muligheter innen utbedringstiltak og såkalte mindre investeringer – prosjekter på opptil flere hundre millioner kroner.

Bransjedagen arrangeres i samarbeid med EBA og MEF, og har fått tittelen «Gode jobber i dårlige tider».

– Påmeldingen så langt har vært bra, men vi har plass til enda flere. Vi håper derfor at flere vil benytte sjansen til å melde seg på innen torsdag 27. oktober, sier bransjekontakt Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Hun mener at årets program er ekstra aktuelt, med bakgrunn i krigen i Ukraina som har ført til kraftig prisstigning i bygg- og anleggsmarkedet, og kutt i offentlige investeringsbudsjetter.

– Vi vil peke på noen av de mulighetene vi kan tilby små og store bedrifter over hele landet. Samtidig er dagen viktig for oss i Statens vegvesen, fordi vi får direkte rapporter om situasjonen og utfordringene i markedet akkurat nå, sier Thorsteinsen.

MEF-direktør Julie Brodtkorb, avdelingsleder Arne Aakre i EBA og divisjonsdirektør Bjørn Laksforsmo i Vegvesenet innleder bransjedagen. Videre på programmet står blant annet speed-dating med de fem geografiske områdene i Statens vegvesen, RIF rapporterer om «State of the Nation», mens David Lund fra Prognosesenteret skal fordra om sikkerhetsstyring. Bruk av ledelsessystemer (ISO), Statens vegvesens tildelingskriterier og nye krav til klima, innovasjon og digitalisering, er andre temaer på programmet.