Ida Snemyr i EBA Agder overrekker prisen for Årets lærebedrift i Agder til VEF Entreprenør. Fra venstre instruktør lærlinger Frode Gundersen, verneombud Vidar Uleberg og personalleder Einar Løvdal. Foto: Lena LølandNOMINERT: Kruse Smith var også nominert som Årets lærebedrift. Her representert ved Audun Hæstad instruktør, Torbjørn Rølland lærlingansvarlig, Even Røsstad ressursansvarlig region syd og Arne Glomsaker instruktør lærlinger. Til høyre Øyvind Johnsen fra EBA Agder. Foto: Lena LølandNOMINERT: BRG Entrereprenør var også nominert. Fra venstre lærlingansvarlig Petter Blomkvist, Eivind Hennig og administrerende direktør Gunnar Thompson. Lena Løland fra EBA Agder delte ut blomster og diplom.NOMINERT: Daglig leder Svein Resmann og lærlingansvarlig Line Hobbesland i HSH. Foto: Lena Løland

VEF Entreprenør er Årets lærebedrift i Agder

I konkurranse med Kruse Smith, BRG Entreprenør og HSH Entreprenør kan VEF Entreprenør smykke seg med tittelen Årets lærebedrift i Agder.

Det er Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg i Agder som står bak prisen, som har vært delt ut i en årrekke blant medlemsbedriftene i foreningen på Sørlandet.

Personalsjef Einar Løvdal i VEF Entreprenør synes det var stor stas både å bli nominert og å gå av med seieren. Han og flere kolleger mottok prisen i form av blomster og diplom på hovedkontoret i Vennesla fredag.

– Vi mener at lærlinger er den beste måten å rekruttere på, og en slik pris er en meget fin bekreftelse på at vårt arbeid blir verdsatt også utenfor vår organisasjon. I en av våre strategisamlinger i fjor satte vi oss mål om å vinne denne prisen innen tre år, så at vi vant i allerede i år er meget gøy, sier han i en kommentar til Byggeindustrien.

Per i dag har VEF Entreprenør ni lærlinger fordelt på fire i betongfaget og fem i tømrerfaget. De har alle litt forskjellig bakgrunn.

– Vi rekrutterer lærlinger direkte fra ungdomsskolen, noen fra VG1 eller VG2, voksenlærlinger og personer med hull i CV-en. Dette gjør at vi har en sammensatt gruppe av lærekandidater, og det er med på å styrke bedriftens mangfold, sier Løvdal.

Han roser også sine to fagansvarlige på betong og tømring, Vidar Uleberg og Frode Gundersen, som følger opp lærlingene og instruktørene gjennom hele læreperioden. Vidar Uleberg ble for øvrig nylig kåret slik Årets verneombud i EBA Agder-regi, for sin innsats i HMS-arbeidet.

I tillegg til vinneren ble de øvrige nominerte Kruse Smith, HSH Entreprenør og BRG Entreprenør gjort stas på i form av utdeling av blomster og diplom på sine respektive kontorer.

Regiondirektør Hilde Waage i EBA Agder peker på at det er stort engasjement knyttet til prisen, og at den henger høyt blant medlemmene.

– Standarden på lærlingarbeidet i våre medlemsbedrifter er svært høyt og vi registrerer en positiv utvikling de senere år. Det har vært utfordrende å kåre en vinner for 2020, ettersom vi har hatt mange gode kandidater å velge blant. Vi gratulerer VEF som verdig vinner, og ser frem til videre samarbeid i årene som kommer, sier Waage.

Årets lærebedrift i Agder er valgt ut på bakgrunn av disse kriteriene:

· Bedriftens organisering av lærlingarbeidet
· Bedriftens daglige oppfølging av lærlingarbeidet
· Bedriftens deltakelse og engasjement rundt opplæringskontorets arbeid
· Mangfold i type kontrakter (lærekontrakt, opplæringskontrakt, voksenlærling, Fagbrev på jobb)
· Gjenspeiling av samfunnet som helhet med tanke på kjønn, etnisitet og lignende
· Prosentvis antall løpende kontrakter i forhold til fagarbeidere og totalt antall ansatte
· Prosentvis antall nye kontrakter i forhold til fagarbeidere og totalt antall ansatte.