Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vedum: – Det dårligste kommuneopplegget på mange år

Det dårligste kommuneopplegget på mange år, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum om statsbudsjettforslaget, og mener de eldre vil bli rammet av kutt.

– De eldre vil bli rammet. Det er det dårligste kommuneopplegget vi har sett på mange år. Den store taperen her blir hun gamle dama som bor på omsorgsbolig, hun som bor på sykehjem, hun som har behov for en aktivitør, hun som har behov for bedre mat. Det kommer til å bli kutt for mange eldre rundt om i landet i det kommuneopplegget vi her ser fra regjeringen, sa partilederen fra talerstolen i Stortinget.

Han gikk også hardt ut mot avgiftspolitikken og uttrykte misnøyde med det han mener er utflytting av norske arbeidsplasser.

– Dette er en trist dag for alle oss som er glad i norsk sjøfartsnæring og norske sjøfolk. For regjeringen sier nå at vi ikke lenger trenger norske sjøfolk på Color Line. Bort med 700 arbeidsplasser og det virker ikke som det bekymrer Frp i det hele tatt, sa han.

Vedum mener det er synd at tradisjonsrike selskapet som Oscar Sylte i verste fall risikerer å måtte legge ned produksjonen eller flytte den ut av landet.

– Nok en gang har regjeringen lagt fram et budsjett som gjør de aller rikeste i de største byene enda rikere, mens folk flest kun får smuler. De som tjener over én million får skattekutt, mens vanlige arbeidsfolk får omtrent ingenting. I tillegg øker bompengene i rekordfart, mens pendlerfradraget også i år går ned. Årets budsjett er derfor en dobbel straff for dem som kjører til jobben, sa Vedum like før han gikk på talerstolen mandag formiddag.