Illustrasjon: AMC

Vedlikehold av Bjørnafjorden-bru kan koste 170 millioner i året

Når fjordkrysningen av Bjørnafjorden på fergefri E39 står klar, vil vedlikeholdet av forbindelsen kunne koste 170 millioner kroner i året.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider.

Denne uken kom anbefalinger fra to prosjektgrupper om at krysningen av Bjørnafjorden løses med en bueformet flytebru.

Brua vil bli over fem kilometer lang, og vil blant annet erstatte Norges tredje største fergeforbindelse, Halhjem-Sandvikvåg.

Statens vegvesen beregnet i 2017 prislappen til å bli på rundt 17 milliarder kroner. Men kostnadene for brua vil ikke stoppe der, skriver NRK.

– Vi har en tommelfingerregel på at det over 100 år vil koste like mye å vedlikeholde ei bru som det kostet å bygge den, forklarer prosjektleder for brua, Kjell Håvard Belsvik i Statens vegvesen.

For brua over Bjørnafjorden vil det bety et grovt anslag på gjennomsnittlig årlig vedlikeholdskostnader på 170 millioner kroner.

Belsvik understreker dog at de faktiske kostnadene vil bli lavere. Dette kommer blant annet av at man har tenkt mye på vedlikeholdet i planleggingen av prosjektet, og har blant annet valgt dyrere og bedre stål på flyteelementene for å få ned vedlikeholdsbehovet.

Det foreslås også å lyse ut en driftskontrakt for kontinuerlig overvåkning og oppfølging av vedlikeholdsbehovet.

– Bruvedlikeholdet i Norge i dag er preget av skippertaksmetoden. Hver gang vedlikeholdsarbeid blir lyst ut på anbud, vil det komme nye aktører inn som kanskje ikke kjenner til behovene og egenskapene til brua, sier Belsvik.