— Nå er vi fornøyd med å komme i gang med dette etterlengtede prosjektet, sier byggeleder May Linn Askeland i Rogaland fylkeskommune.
— Nå er vi fornøyd med å komme i gang med dette etterlengtede prosjektet, sier byggeleder May Linn Askeland i Rogaland fylkeskommune.Foto: Rogaland fylkeskommune.

Vassbakk & Stol bygger rundkjøring for Rogaland fylkeskommune

Vassbakk & Stol hadde det laveste av i alt tre tilbud på byggingen av en ny rundkjøring i Veakrossen i Rogaland.

Den lokale entreprenøren har lavest anbud og er i full gang med arbeidet over nyttår, skriver Rogaland fylkeskommune i en pressemelding.

— Nå er vi fornøyd med å komme i gang med dette etterlengtede prosjektet. Krysset i Veakrossen er utfordrende for trafikantene, for det er mye trafikk på fylkesvei 547 i rushtida, og det er utfordrende for trafikken fra Vea å komme seg ut på fylkesveien, sier byggeleder May Linn Askeland i Rogaland fylkeskommune.

Vassbakk & Stol AS vant konkurransen med et tilbud på drøyt 9,9 millioner kroner eksklusive moms. O. Hansen & Sønner AS (11,7 millioner kroner) og Risa AS (14,6 millioner kroner) var de to andre som deltok i konkurransen.

I tillegg til rundkjøringen blir det nye lys i området og et nytt gangfelt på Austre Veaveg. Arbeidet i Veakrossen er betalt av Haugalandspakken, opplyser fylkeskommunen.

Planen er at alt er ferdig sommeren 2022.

— Prosjektet er ikke så stort og komplisert, men det blir utfordrende å gjennomføre med all trafikken som skal forbi. Sikkerheten til trafikantene er i høysetet i hele byggeperioden. Trafikantene må regne med noe kø i anleggsperioden, og vi ber alle ta hensyn, oppfordrer Askeland.