Uværet Urd kan skape forsinkelser i flytrafikken

Ekstremværet Urd kan føre til forsinkelser i flytrafikken andre juledag. Flere fergeavganger er allerede innstilt på grunn av uværet.

Pressetalsmann Lasse Vangstein i Avinor sier de følger nøye med på været, og de ansatte jobber med å sikre løse gjenstander.

– Verst vil det være for fly som skal lande, fordi det må være større avstand mellom flyene som skal lande. Dette kan skape noen forsinkelser, men vi følger med på situasjonen, sier Vangstein til NRK. Avinor oppfordrer reisende til å møte på flyplassen til vanlig tid.

Meteorologisk institutt meldte tidlig 1. juledag at ekstremværet Urd er på vei mot Sør-Norge. På Vestlandet sør for Stad vil været mandag ettermiddag øke til vestlig full og periodevis sterk storm med vindkast på 35 til 45 meter i sekundet innover land. Det ventes også høye bølger langs kysten med en bølgehøyde på mellom 13 og 15 meter, med enkeltbølger som kan bli opp mot 25 meter. Østafjells ventes det mandag kveld og natt til tirsdag kraftig vind fra vest eller nordvest med vindkast mellom 25 og 35 meter i sekundet.

Allerede er flere fergeavganger innstilt på grunn av uværet. Vegtrafikksentralen Vest opplyser at fergestrekningen Oldeide-Måløy på fylkesvei 616 er innstilt. Det samme er strekningen Isane-Stårheim på fylkesvei 614. Søndag kveld ble også sambandet Flakk-Rørvik over Trondheimsfjorden stengt.

Ifølge Firda har selskapet Norled kansellert ruta fra Bergen til Sogn som går 2. juledag klokka 16.30. Returen fra Sogn til Bergen neste dag klokka 7.05 er også kansellert på grunn av været.