Løkkemyra Handelspark i Kristiansund skal utvides.
Løkkemyra Handelspark i Kristiansund skal utvides.

Utvider handelspark i Kristiansund

FG Eiendom og Ragde og Breidablikk Eiendom skal bygge 14.500 kvadratmeter på Løkkemyra Handelspark.

Det kommer frem i en pressemelding fra Finansgruppen Eiendom AS. Det kristtiansundsbaserte selskapet har sammen med Ragde Eiendom og Breidablikk Eiendom kjøpt en tomt like ved Løkkemyra Handelspark.

Trinn 1 av Løkkemyra Handelspark på 15.000 kvadratmeter ble utviklet og bygd av FG Eiendom i 2013. Denne handelsparken eies i dag av Ragde Eiendom og Breidablikk Eiendom. Sammen med FG Eiendom skal de nå i fellesskap utvide trinn 2 av Løkkemyra Handelspark med cirka 14.500 kvadratmeter. Samlet handelsareal for Løkkemyra Handelspark blir dermed cirka 29.500 kvadratmeter.

Ifølge meldingen er det signert leiekontrakter for 11.300 kvadratmeter for trinn 2 av handelsparken og man forventer at resterende areal blir utleid iløpet av året.

Bygget som skal oppføres skal huse aktører innen DIY-konseptet samt detaljhandel og vil føre til at handelspunktet blir byens største handelspark.

Tomten er under regulering og forventes ferdig regulert til sommeren 2022. Med byggestart til høsten 2022 planlegges det åpning trinn 2 i første kvartal 2024.

Nybygget planlegges oppført som ett byggetrinn og deles opp til syv ulike leietakere. Det planlegges at bygget skal BREEAM-sertifiseres til Very Good, og det skal etableres solceller på tak samt brønnpark for grunnvarme.

For å sikre god adkomst skal det etableres en ny rundkjøring.

Tomten for trinn 2 er på 40.000 kvadratmeter og er i dag en råtomt som skal planeres og tilpasses byggeriet.