Foto: Statens vegvesen

Utbedrer to Rauma-tunneler

Statens vegvesen skal fra midten august 2016 til ut mai 2018 utbedre Innfjord- og Måndalstunnelen i Rauma i Møre og Romsdal.

Utbedringsjobben ble utlyst tirsdag, med tilbudsfrist til 1.juni, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

–Vi ble litt forsinket med tilbudsutlysningen på grunn av nye krav til sikkerhet som gjør at utbedringen blir større enn først antatt, uttaler prosjektleder Halgeir Brudeseth i meldingen.

Det skal, ifølge Vegvesenet, gjøres omfattende arbeider i tunnelene. Alt av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutstyr skal skiftes ut. Både Innfjord- og Måndalstunnelen får DAB-dekning, ny vann- og frostsikring, brannventilasjon, gjennomgående betongrekkverk og nye snunisjer. I tillegg får Innfjordtunnelen kameraovervåkning, høyttalere, og sammenhengende ledelys, heter det i meldingen.

En annen Rauma-tunnel, Hjelviktunnelen, er under 500 meter lang, og er derfor ikke omfattet av Tunnelsikkerhetsforskriften. Det vil likevel bli utført vedlikeholdsarbeid, som nødvendig utskifting av elektrotekniske installasjoner, blant annet kabler med jordfeil og utdatert armatur, skriver Vegvesenet.