Slik så det ut i Haramsfjordtunnelen etter at en sprøyterigg begynte å brenne under vann- og frostsikringen av tunnelen. Foto:  Svein Skeide/ Møre og Romsdal fylkeskommune.

Tunnelbrannen ved Nordøyvegen får ikke konsekvenser for åpningstidspunkt

Brannen i Haramsfjordtunnelen får ikke konsekvenser for åpningen av den første delen av Nordøyvegen til Lepsøya og Haramsøya 18. desember 2021.

Det skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en melding.

Fylkeskommunen opplyser at 250 meter av vann og frostsikringen er revet ned i området hvor sprøyteriggen brant.

- Vi skal montere ny vann- og frostsikring, armeringsnett og sprøyte på ny betong. Selv om det går noen uker ekstra, fører det ikke til endring på åpningstidspunktet, sier prosjektleder Marianne Nærø i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Skadene etter brannen er ifølge byggherren en forsikringssak mellom Skanska og deres forsikringsselskap. Konsekvensene av brannen vil derfor ikke ha økonomisk påvirkning for Møre og Romsdal fylkeskommune, står det i meldingen.

Det var i begynnelsen av januar at det begynte å brenne i en sprøyterigg under arbeid med vann- og frostsikringen i den 3500 meter lange Haramsfjordtunnelen. Fem arbeidere var inne i tunnelen da brannen oppsto. Alle kom seg ut på egenhånd, men to måtte til rutinesjekk på sykehus.