Markedssjef Eirik Spilling i TT Anlegg og Tommy Stangeland ser frem mot et godt samarbeid i Lyngdal.
Markedssjef Eirik Spilling i TT Anlegg og Tommy Stangeland ser frem mot et godt samarbeid i Lyngdal.Foto: Stangeland Maskin.

TT Anlegg blir med Implenia/Stangeland i milliardprosjekt

Maskinentreprenøren TT Anlegg blir en del av milliardprosjektet E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest. Selskapet har inngått en kontrakt med Stangeland verdt 200 millioner kroner.

– Det er en solid kontrakt som gir oss en forutsigbarhet fremover. Vi er en prestasjonsorientert bedrift som liker å strekke oss mot nye mål. Det å samarbeide med Stangeland og bygge vei for Nye Veier, er noe vi ser frem til, sier markedssjef, Eirik Spilling i TT Anlegg AS, i en pressemelding.

Arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland signerte nylig kontrakt med Nye Veier for å bygge E39 mellom Herdal og Røyskår. Første spadetak er allerede tatt, og anleggsaktiviteten er i gang.

Det er Implenia som skal drive tunnel og bygge bru, mens Stangeland Maskin har ansvaret for alt arbeid ute, inkludert massetransport fra tunnel.

Den nye firefelts motorveien mellom Herdal og Røyskår skal bygges fra begge retninger. Stangeland maskin har sin hovedaktivitet i Herdal, mens TT Anlegg skal arbeide fra vest ved Røyskår.

– Vi mener det gir god verdi inn i prosjektet å ha med seg lokal kompetanse når vi er på reisejobber. Stangeland maskin og TT Anlegg kjenner hverandre godt, og vi står for de samme verdiene, sier daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin.

E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest

* Byggherre: Nye Veier

* Totalentreprenør: Arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland

* Rådgiver: Sweco

* Kontraktsverdi: 2,9 milliarder eks. mva

* Varighet: Oktober 2021 – juli 2025

* Det skal bygges 9,7 kilometer med firefelts motorvei. På strekningen skal det bygges to plankryss, to lange tunneler og flere bruer, blant annet over Lygna