En stor delegasjon fra Tronrud Gruppen og fra AKA signerte nylig en historisk utbyggingsavtale for Hvervenmoen utenfor Hønefoss.

Tronrud Gruppen sikret seg storavtale

Nylig signerte AKA AS og Tronrud Gruppen en avtale for byggingen av handelseiendommer på totalt 15.000 kvadratmeter på Hønefoss.

Haakon Tronrud og Aage Thoresen så ut til å være godt fornøyd med avtalen. Begge er gründere med et stort hjerte for regionen.

Avtalen skal være verdt rundt 200 millioner kroner, og er blant de større kontraktene Tronrud Gruppen har inngått.

I løpet av 12 måneder skal området på over 25 mål stå klart.
– Sammen skal vi skape et unikt handelsmiljø på Hønefoss, sier AKAs utviklingsdirektør Terje Dahlen.

AKA gründer Aage Thoresen har panoramautsikt til byggearbeidene fra sitt kontor i HM49.Han nyter utsikten.
– Jeg gleder meg over å se at ting blir gjort skikkelig, forteller gründeren, som er beryktet for sitt falkeblikk, sier han.

Haakon Tronrud, konsernsjef og eier av Tronrud Gruppen, er naturligvis fornøyd med å sikre seg denne avtalen. Dette er det hittil største prosjektet som er gjennomført mellom de to selskapene.

- Jeg er enige med Aage i et at prosjektet på Hvervenmoen representerer et positivt signal. Mange snakker om fremtidig vekst i regionen. Det er viktig at vi beviser at Ringeriksregionen faktisk er vel verd å satse på - her og nå, sier Haakon Tronrud.

– Hvervenmoen kan bli det første store prosjektet som viser vei inn i ”nye Ringerike. Flere prosjekter vil garantert gjennomføres både av AKA, av Tronrud og av andre i årene som kommer. Sammen kan vi få til mye spennende, utdyper Tronrud, som ser fram til å gyve løs på Hvervenmoen.

– Med AKA som byggherre vet vi at det blir krevende. Samtidig vet vi at det forventes kvalitet tvers igjennom. Begge deler utfordrer vår yrkesstolthet på en positiv måte, legger Tronrud til.

– I tillegg til denne avtalen har Tronrud Gruppen nylig også signert avtaler som omfatter omlegging og bygging ny av infrastruktur på Hvervenmoen samt bygging av ny Spar-butikk på Sundvolden, sier adm. dir. Tommy Helgerud i Tronrud Gruppen.

Ill. Halvorsen & Reine sivilarkitekter