Trikkedriften i gang i Dronning Eufemias gate. Foto: Sporveien

Trikken kjører i Dronning Eufemias gate

Sporveien har tatt i bruk trikketraseen i Oslos nye paradegate Dronning Eufemias gate.

Mandag 14.august åpnet det nye tilbudet som sikrer at passasjerer som skal til og fra Bjørvika kan bruke trikken for å komme seg frem og tilbake.

Frem til våren 2018 er det stengt for sporvogn mellom Tinghuset og Holbergs plass som følge av anleggsarbeid i området. Det innebærer at linje 17 fra Sinsen og Linje 18 fra Ljabru/Holtet vender i Dronning Eufemias gate i Bjørvika.

- For Sporveien og folk i Oslo er dette en merkedag som vi har ventet lenge på, sier administrerende direktør for trikken Birte Sjule. 

- Vi er svært glade for at vi nå over tid kan høste erfaringer med trafikkering av denne fantastiske nye trikkeavenyen i Oslo. Anlegget i Bjørvika er noe av det flotteste vi har, og vi har lenge ønsket å ta det i bruk, sier hun.

Vendingen i Dronning Eufemias gate for de to trikkelinjene er vurdert som den mest smidige løsningen i en situasjon der tre linjer må snus på grunn av anleggsarbeidet lenger vest i Oslo sentrum. Sporveien har lenge vært klare til å kjøre strekningen som skal knytte sentrum sammen med Ekebergbanen. En påkobling til det eksisterende sporet på Ekebergbanen må likevel vente til Bane Nor har ferdigstilt den nye tunellen til Follobanen. Dette arbeidet innebærer at det foreløpig ikke kan legges skinner på den siste strekningen, og en påkobling vil tidligst la seg gjennomføre i 2019/2020.