<p>HAR JOBB TIL 100: – Vi har et stort behov for nye medarbeidere til våre mange vei- og anleggsprosjekter, sier fra venstre maskinkoordinator Eivind Lindset i Isachsen, HR-leder Nina Hæhre i Hæhre Entreprenør, HR-koordionator Miriam Støle Ruud i Isachsen og Espen Holte i Hæhre Entreprenør. Steen & Lund er også med i rekrutteringssamarbeidet med NAV, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Svanhild Blakstad</p>Ole Edvard Midthus Hansen vil gjerne bli maskinfører, og på jobbmessen i Sandvika fikk han presentert seg for Ola Petter Hagen og Thomas Jonsebråten fra Hæhre Entreprenør. Foto: Svanhild BlakstadRegiondirektør Inger Anne Speilberg i Vest-Viken ønsker jobbsøker Ole Edvard Midthus Hansen fra Hønefoss lykke til etter at han hadde gjennomført intervjuet hos Hæhre Entreprenør. Foto: Svanhild BlakstadJobbmessen for rekruttering av 100 anleggsarbeidere ble arrangert av NAV Bærum og NAV Modum. Her er representanter fra begge kontorene, samt fra den nye NAV-regionen Vest-Viken, som består av Asker, Bærum og Buskerud.HR-koordionator Miriam Støle Ruud i Isachsen presenterte selskapet for deltakerne på jobbmessen. Foto: Svanhild Blakstad

Trenger 100 nye anleggsarbeidere - Hæhre, Isachsen og Steen & Lund møtte motiverte jobbsøkere hos NAV

Et unikt samarbeid mellom NAV og tre anleggentreprenører skal bidra til å skaffe bransjen 100 nye medarbeidere i år.

Onsdag arrangerte NAV i Modum og Bærum en stor jobbmesse for vei- og anleggsbransjen på NAV-kontoret i Sandvika. Hæhre Entreprenør, Isachsen og Steen og Lund trenger inntil 100 nye medarbeidere i løpet av inneværende år, og gjennom samarbeidet med NAV håper de tre arbeidsgiverne å rekruttere en del av disse.

– Vi har et stort arbeidskraftbehov i tiden fremover, både delvis grunnet nye maskiner som er kjøpt inn og generell oppbemanning frem mot sommeren, sier fagansvarlig for maskinførerne, Espen Holte i Hæhre Entreprenør, til Byggeindustrien.

Sammen med flere Hæhre-kolleger og rekruttere fra Isachsen og Steen og Lund deltok han på jobbmessen i Sandvika hvor de presenterte selskapene for jobbsøkerne og møtte aktuelle kandidater for intervju.

– Vi er veldig spent på hva denne samlingen vil resultere i, men jeg håper vi kommer ut med 10-15 navn etter intervjurundene. Det har sittet mange dyktige rådgivere fra NAV som har plukket ut aktuelle kandidater i forkant, og vi skal fylle stillinger både innen maskinfører, dumpersjåfør, grunnarbeider, valseoperatør, lastebilsjåfør, fagarbeider, bas, betongarbeider, gartner og spesialarbeider, sier Holte.

NAV og de tre arbeidsgiverne håper å få inn arbeidssøkere fra hele Østlandet.

Ønsker seg til anleggsbransjen

23-åringen Ole Edvard Midthus Hansen fra Hønefoss var en av mange unge som deltok på jobbmessen. Utstyrt med CV og søknad var han klar for å gå intervjurunden hos arbeidsgiverne da Byggeindustrien slo av en prat med ham.

Ole Edvard Midthus Hansen ønsker seg en jobb i anleggsbransjen og fikk presentert seg for arbeidsgivere under jobbmessen hos NAV i Sandvika onsdag. Foto: Svanhild Blakstad

– Jeg har tidligere jobbet som sveiser og forskalingssnekker, men har gått ledig siden januar. Jeg ønsker meg over i anleggsbransjen og kunne tenke meg en jobb som dumpersjåfør eller maskinfører, sier han – og legger til at det er en fin mulighet å få presentere seg direkte for arbeidsgiverne.

Muligheter for ungdom

Unge som ikke er kvalifisert for de ordinære stillingene i praksis, kan likevel ha gode muligheter for jobb i andre enden ved at de kan bli tilbud arbeidstreningsplass.

Første del av jobbmessen fikk derfor ungdom under 25 år møte arbeidsgiverne, hvor Isachsen, Hæhre Entreprenør og Steen og Lund hadde individuelle presentasjoner for deltakerne. Deretter var det mulighet for intervjuer.

Regiondirektør Inger Anne Speilberg i NAV Vest-Viken, som dekker Asker, Bærum og Buskerud, er glad for at arbeidskraftbehovet er på hele 100 stillinger og roser de tre arbeidsgiverne som stiller opp og møter ungdommene i NAV-regi.

– Dette er veldig spennende for mange av våre brukere som er på jakt etter en slik type jobb og som ønsker å bidra. Det er flott at vi i NAV kan være et bindeledd, og jeg er veldig optimistisk til hva som kan komme ut av dette, sier hun til Byggeindustrien.

NAV fremhever at disse arbeidsgivere tar samfunnsansvar, og Hæhre Entreprenør har et eget prosjekt hvor de i lengre tid har hatt et samarbeid med blant annet NAV Modum og Vikersund Hoppsenter. Prosjektet går ut på at skoletrett ungdom har fått muligheten til å gjennomføre videregående opplæring samtidig som de har vært med å bygge den nye hoppbakken K-65 i Vikersund Hoppsenter.

Byggeindustrien skrev om dette i juni 2017:

– Prosjektet er unikt i landssammenheng og et godt eksempel på hvordan man ved å gripe samfunnsansvaret kan bidra til å snu og inkludere unge, avslutter Espen Holte.