Tre vil utbedre Ålesund rådhus

Både Skanska og Veidekke leverte tilbud i fjor da konkurransen måtte avlyses på grunn av formelle feil i utlysingsteksten.

De tre som har levert tilbud er Skanska som samarbeider med Slyngstad Aamlid arkitekter. Arbeidsfellesskapet Veidekke/Kristiseter sammen med HRTB arkitekter i Oslo og Hent AS som samarbeider med Voll Arkitekter i Trondheim.

- Det er snakk om konkurranse med forhandlinger. Vi har allerede fått prosjektene presentert av de tre grupperingene og skal orientere styret i Ålesund kommunes administrasjonsbygg AS om saken, opplyser Peer Voldstad, leder for utbyggingsavdelingen i Ålesund kommunale Eiendom Kf til Sunnmørsposten.

I konkurransen var det bedt om både en ren reparasjon av eksisterende fasade og et tilbud på en ny glassfasade. I tillegg har noen av tilbyderne også levert tilbud på en fornyelse av fasadene. Det er stor forskjell på tilbudssummene til de tre entreprenørgrupperingene.

- Om saken kan bli fremmet for bystyret i juni eller september, er det styret som må ta stilling til, sier Voldstad til Sunnmørsposten.