Morten Nordskag (f.v.), Morten Slungård og Dag Jonny Martinsen starter alle i ny jobb i Grønn Byggallianse denne våren. Foto: Sturlason/Privat
Morten Nordskag (f.v.), Morten Slungård og Dag Jonny Martinsen starter alle i ny jobb i Grønn Byggallianse denne våren. Foto: Sturlason/Privat

Tre nye ansatte i Grønn Byggallianse

Grønn Byggallianse utvider nå staben med ny leder for organisasjon og HR/COO samt to rådgivere.

– Vi er stolte og glade over å ha fått inn tre erfarne og dyktige medarbeidere som vil bidra med å ta organisasjonen videre, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev, i en pressemelding.

I 2021 opplevde Grønn Byggallianse en medlemsvekst med 67 nye medlemmer og så langt 18 nye for 2022. De teller nå cirka 360 medlemmer fra bygg- og eiendomssektoren og bemanner opp for å møte etterspørselen etter råd og veiledning.

3. januar startet Morten Slungård i en nyopprettet stilling som leder for organisasjon og HR/COO. Han har jobbet med ledelse, organisasjonsutvikling, HR og IT/digitalisering på tvers av bransjer og sektorer i Norden og også internasjonalt i Save the Children. Han har den siste tiden jobbet som konsulent etter en periode som generalsekretær i arbeidsgiverorganisasjonen Lederne.

– Den nye rollen vil ivareta interne arbeidsprosesser knyttet til organisasjonsdrift, økonomi, HR, IT og administrasjon, og vil avlaste daglig leder Katharina Th. Bramslev, heter det i meldingen.

– Grønn Byggallianse er en organisasjon i sterk vekst, en sentral pådriver i det grønne skifte innen bygg, eiendom og anlegg og rettighetshaver for BREEAM-sertifisering i Norge. For meg er det en unik mulighet til å være med på en viktig og spennende utvikling i flere store bransjer som må være viktige bidragsytere for at vi skal lykkes med det det grønne skiftet i Norge, sier Slungård.

1. februar 2022 starter Morten Nordskag som rådgiver innen bærekraft i Grønn Byggallianse. Nordskag har mer enn 20 års erfaring fra politisk og administrativt arbeid i departementene og Oslo kommune. Han kommer til Grønn Byggallianse fra stilling som spesialrådgiver for klima i Plan- og bygningsetaten, Oslo kommune.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med de engasjerte medlemmene i Grønn Byggallianse. Bygg og eiendomssektoren er en av Norges viktigste sektorer, også i kampen for å kutte klimagassutslipp og stanse tapet av natur. Selv om mange bedrifter har gjort mye for å redusere sin belastning på natur og klima, er vi langt fra å være i mål. Medlemmene i Grønn Byggallianse har visjoner, ideer og løsninger for hvordan vi kan skape gode lokalsamfunn, grønne byrom og smarte bygg som kutter i energibruk, klimagassutslipp, og som gjenbruker materialer langt mer enn vi gjør i dag. Det blir lærerikt, engasjerende og gøy å være med på å forme en grønnere framtid, sier Nordskag.

Dag Jonny Martinsen kommer fra rollen som driftssjef i Toma Eiendomsdrift og starter 1. april i rollen som rådgiver innen bærekraft i Grønn Byggallianse.

– Jeg gleder meg til å kunne hjelpe medlemmer med å ha et fremtidsrettet søkelys på miljø, og bærekraftige løsninger i eksisterende bygninger, sier Martinsen.

Katharina Th. Bramslev gleder seg til Martinsen starter i Grønn Byggallianse.

– Grønn utvikling og drift av eksisterende bygningsmasse er noe av det viktigste vi kan gjøre for å nå våre klima- og miljømål. Med Dag Jonny om bord, vil vi kunne tilby medlemmer enda mer bistand på dette området. Vi vil også kunne styrke vårt arbeid med Breeam-In-Use, miljøsertifisering av eksisterende bygg, som blir stadig mer etterspurt, avslutter hun.