TotalRenovering bygger ny flyambulanse-hangar i Tromsø

Babcock Scandinavian AirAmbulance har gitt TotalRenovering oppdraget med å bygge en ny hangar på flyplassen i Tromsø.

Det skriver byggherre Babcock Scandinavian AirAmbulance i en pressemelding tirsdag.

Illustrasjon: TotalRenovering

Daglig leder Vegard Berg-Johansen i TotalRenovering uttaler i meldingen at han ser frem til å komme i gang.

– Vi i TotalRenovering er ydmyke og stolte over tildelingen av kontrakten. Vi ser fram til å komme i gang med og utvikle dette spennende prosjektet sammen med Babcock Scandinavan AirAmbulance, sier han.

TotalRenovering konkurrerte med flere andre om oppdraget, og daglig leder Marius Hansen i Babcock Scandinavian AirAmbulance sier seg fornøyd med å ha fått med seg en nordnorsk entreprenør til oppgaven.

– Vi er et nordnorsk selskap, og ønsker å kjøpe de tjenestene vi har behov for hos nordnorske leverandører så langt det er mulig og forsvarlig. I dette tilfellet var TotalRenovering best, og vi gleder oss til å samarbeide med dem videre om dette viktige prosjektet, sier Hansen.

I den nye hangaren skal Babcock Scandinavian AirAmbulance gjennomføre hovedvedlikeholdene av nye Beechcraft B250-fly som skal settes inn i tjeneste.

Tromsø har en av verdens mest trafikkerte ambulanseflyplasser, heter det i pressemeldingen fra Babcock Scandinavian AirAmbulance. Hvert år fraktes rundt 4.000 pasienter til og fra Tromsø Lufthavn. Den nye hangaren skal bygges på en måte som sikrer at pasienter kan omlastes fra fly til bil innendørs under kontrollerte former.

– Det har ikke vært et krav i kontrakten om innendørs omlasting, men alle i Nord-Norge vet at vinteren kan være hard. Det er mørketid, og været kan være dårlig. Derfor mener vi det er viktig å få på plass en løsning som sikrer at overflyttingen fra fly og over i bilambulanse skjer i kontrollerte omgivelser, uavhengig av vær og vind, sier Marius Hansen.

Etter planen skal den nye hangaren stå ferdig sommeren 2020.

Babcock Scandinavian AirAmbulance overtar driften av alle ambulansefly i Norge 1. juli. Selskapet vil sette inn elleve nye fly i tjenesten. Ti av flyene er en oppgradert versjon av flyene i dagens tjeneste, og det siste er en jet med større kapasitet, rekkevidde og fart enn flyene som brukes i tjenesten i dag.