Byrådssekretær for byutvikling, Herman Søndenaa, og barn fra en lokal barnehage tok de første spadetakene i det som skal bli Skilpaddeparken på Mortensrud. Foto: Oslo kommune
Byrådssekretær for byutvikling, Herman Søndenaa, og barn fra en lokal barnehage tok de første spadetakene i det som skal bli Skilpaddeparken på Mortensrud. Foto: Oslo kommune

Tok første spadetak på Skilpaddeparken på Mortensrud

Mandag tok byrådssekretær for byutvikling Herman Søndenaa og barn fra en lokal barnehage de første spadetakene i det som skal bli Skilpaddeparken på Mortensrud.

Parken skal koste cirka 25 millioner kroner og dekker cirka 5.100 kvadratmeter.

– Den skal være klar til bruk sommeren 2023, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Den nye parken skal ligge mellom Lofsrud skole, Mortensrud skole og en lokal naturbarnehage.

– Stedet ligger sentralt på Rudshøgda og er tilgjengelig for mange. Tidligere har området vært lite i bruk, men Oslo sør-satsingen har de siste to årene holdt midlertidige arrangementer i området for å teste ut ulike aktiviteter, skriver kommunen.

Byrådssekretær Herman Søndenaa er opptatt av at prosjekter kommunen investerer i og bygger skal møte lokale ønsker og behov.

– Skilpaddeparken blir en viktig nabolagspark på Mortensrud. Den får funksjoner som folk i nærmiljøet selv har bestemt at de vil ha. Oslo sør-satsingens ansatte i Bydel Søndre Nordstrand og Bymiljøetaten har gjennomført gode medvirkningsprosesser og en stor del av lokalbefolkningen har fått anledning til å gi innspill. Dette samspillet mellom lokalbefolkningen og kommunen er byutvikling på sitt beste, sier Søndenaa i meldingen.

Skisseprosjekt for møteplass på Rudshøgda ble bestilt i 2021 av Bymiljøetaten og Bydel Søndre Nordstrand. Dette ble utarbeidet av Pir 2, LightBureauog Byantropologene.

I august 2022 inngikk Bymiljøetaten kontrakt med Braathen Landskapsentreprenør AS, som er entreprenøren som skal bygge parken. Braathen har ansvar for detaljprosjektering da dette er en totalentreprise, og har knyttet til seg blant annet Bar Bakke landskapsarkitekter AS, som står for videre detaljprosjektering.

– Det skal kun brukes elektriske maskiner på byggeplassen, som vil være utslippsfri. Transport til og fra byggeplassen vil i størst mulig grad også foregå med elektriske maskiner. Parken vil inneholde et område for forskjellige typer trening, lekeområde, grillplass, stor gressplen og flere gode sitteområder. Den skal etter planen stå ferdig før sommeren 2023, melder kommunen.

Parken har fått sitt navn på grunn av “Skilpadda”, en stor stein utenfor den nærliggende barnehagen som barna ofte leker på. Navnet ble til gjennom en navnekonkurranse og avstemming i nabolaget høsten 2021.

Ill. Pir 2
Ill. Pir 2