Byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Tove LaulutenByrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (til venstre) og Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Foto: Tove LaulutenByrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Tove LaulutenFoto: Tove LaulutenKID-direktør Eli Grimsby. Foto: Tove LaulutenByrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Tove LaulutenFoto: Tove LaulutenByrådsleder Raymond Johansen og KID-direktør Eli Grimsby. Foto: Tove Lauluten

Tok første spadetak på Groruds nye storstue

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok første spadetak på KID-prosjektet Grorud flerbrukshus fredag.

– Et aktivt idrettstilbud der folk bor er utrolig viktig for barn og unge. Derfor er jeg glad for at vi nok en gang setter spaden i jorda for en ny idretts- og kulturarena i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID).

Grorud flerbrukshus skal inneholde både flerbrukshall, klubbhus, kultursal og barnehage. Bygget har planlagt overlevering sommeren 2020.

– Oslo mangler over 500 idrettsanlegg for å komme opp på gjennomsnitt i landet, det er et enormt etterslep som rammer barn og unge. Siden vi overtok i 2015 har vi fått til et taktskifte for idretten, og nå setter vi ny rekord i investeringer med 6.2 milliarder kroner som vi skal bruke på anlegg bare de neste fire årene, uttaler byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen.

Flere funksjoner

Grorud flerbrukshus skal ha et bruksareal på rundt 4.600 kvadratmeter, og vil i den østre delen inneholde klubbhus for Grorud IL med tilhørende fire garderober og kontorer. I byggets midtre del kommer en flerbrukshall med størrelse som en håndballbane. I tilknytning til hallen blir det seks garderober, og tribune med plass til 150 personer. I byggets vestre del blir det plass til en barnehage med seks avdelinger, og med muligheter for å kunne utvide til åtte avdelinger. Barnehagen, som går over to etasjer, får heis og intern forbindelse til flerbrukshallen, heter det i pressemeldingen fra KID.

I tillegg skal bygget huse en kultursal på rundt 130 kvadratmeter samt en treningssal for taekwondo på rundt 120 kvadratmeter.

Tett før jul

I uteområdene er det, ifølge pressemeldingen, planlagt et aktivitetsområde som blant annet skal inneholde skateelementer, buldrevegg, utendørs apparater for styrketrening samt sittebenker og beplantning. Det utendørs aktivitetsområdet vil strekke seg som en akse mellom Grorud skole og Groruddammen.

– Vi er allerede i gang med å grave ut tomta, og planlegger å starte opp betongarbeidene i løpet av våren. Går alt etter planen, har vi tett bygg før jul 2019, sier KID-direktør Eli Grimsby i meldingen.

Grorud flerbrukshus blir kledd med glasspaneler med integrert LED-belysning over mørke grå fibersementplater.

Anlegget bygges som passivhus, og som andre byggeprosjekter i Kultur- og idrettsbygg, bygges også Grorud flerbrukshus fossilfritt.