Snøvær har ført til vanskelige kjøreforhold på Østlandet. Mange biler og trafikk på E6 ved Furuset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tidligste snøfall på seks år i hovedstaden

Årets første snøfall i hovedstaden er i tidlig ute sammenlignet med de siste fem årene, viser oversikt fra Meteorologisk institutt.

Om du er blant dem som synes årets første snøfall kom litt brått på, kan klimavakten ved Metereologisk institutt kanskje overraskende fortelle at snø i oktober er helt innenfor normalen.

– Historisk sett er snø i oktober helt vanlig i hovedstaden, sier klimavakt Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt.

De siste fem årene har imidlertid det første snøfallet i Oslo kommet i november og desember.

Fra 2013 til 2015 kom årets første snøfall i hovedstaden i desember. De to siste årene lavet det derimot ned første gang i november. Det viser oversikten Meteorologene har publisert på Twitter.

Forrige gang det lavet ned i Oslo så tidlig som oktober var i 2012. Da kom snøfallet 29. oktober.

Oversikten over snøfall ved Blindern målestasjon de siste hundre årene viser at det første snøfallet har kommet i oktober 23 ganger tidligere. Det utgjør nærmere en firedel. Det er imidlertid mest vanlig at snøværet kommer i midten av november. Det tidligste snøfallet som har vært målt i Oslo var 12. oktober i 1926.

Andre deler av landet har allerede fått en forsmak på vinteren. 27. oktober var det snø i deler av Trøndelag, Møre og Romsdal og Indre Øtlandet, opplyser Andersen.

Dette er datoene for første snøfall i Oslo de siste årene:

2017: 15. november

2016: 5. november

2015: 17. desember

2014: 2. desember

2013: 8. desember