Tidligere kingkastingssjef Thor Gjermund Eriksen blir styreleder i Sporveien. Foto: Heiko Junge / NTB
Tidligere kingkastingssjef Thor Gjermund Eriksen blir styreleder i Sporveien. Foto: Heiko Junge / NTB

Tidligere NRK-sjef blir styreleder i Sporveien

Tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen blir ny styreleder i Sporveien.

Eriksen ble valgt til ny styreleder under Sporveiens bedriftsforsamling torsdag. Han har en lang karriere bak seg med topplederstillinger i mediebransjen blant annet som konsernsjef og adm.dir. i A-pressen/Amedia, sjefredaktør i Dagbladet og leder av politisk avdeling i Aftenposten.

Han har de ni siste årene vært kringkastingssjef i NRK, og tiltrer til høsten rollen som administrerende direktør i Norsk Tipping.

– Det blir utrolig spennende å nå engasjere seg i et selskap som betyr noe for oslofolk hver eneste dag. Kollektivtrafikken er inne i en svært spennende tid med høyt aktivitetsnivå, mange store og samfunnsviktige prosjekter som skal gjennomføres, og ikke minst en avgjørende periode hvor det er særdeles viktig å få de reisende tilbake igjen til gode reisevaner etter koronapandemien, sier Thor Gjermund Eriksen i en kommentar.

Han legger til at han ser frem til å bidra til å videreutvikle konsernet i årene som kommer.

– Sporveien har demonstrert en betydelig evne til å effektivisere egen virksomhet og på den måten levere på samfunnsoppgradet «Mer kollektivtrafikk for pengene» hver eneste dag. Konsernet har en naturlig rolle også i å drive bransjen videre innenfor bærekraft, digitalisering og effektivisering i årene som kommer, sier han.

I pressemeldingen fra Sporveien de på at Eriksen har bred erfaring innenfor samfunns- og næringsliv og at han de senere årene har ledet store og komplekse organisasjoner der det er gjennomført endringsprosesser knyttet til effektivisering, omstilling og digitalisering.

– Sporveien ønsker også å takke avtroppende styreleder Einar Enger for godt samarbeid og solid innsats i ni år, hvorav de siste ett og et halvt som styreleder, skriver de i meldingen.