The Lodge Trysil

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det foregår nå en heftig utbygging av hytter og leiligheter i Trysil. Nå har Peab overlevert 56 leiligheter i første byggetrinn av The Lodge i Trysil.

Fakta

Sted: Trysil

Prosjekttype: Leilighetsbygg

Bruttoareal: 8.000 kvadratmeter

Totalentreprise: 125 millioner kroner eks. mva.

Byggherre: The Lodge Trysil

Totalentreprenør: Peab

Arkitekt: Siv. Ark. Finn Kleiva

Prosjektledelse: Byggconsult Øst

Rådgivere: RIB: Core Technology l RIG: Civil Consulting l RIBr: Brannrådgivning Sørøst l RIV: Exigo VVS l RIE: Norelcon

Underentreprenører og leverandører: Råbygg: Con-Form l Grunn- og utomhusarbeid: John Galten l Rørlegger: YC Rør l Elektro: OneCo Elektro l Ventilasjon: Notherm Inneklima l Tømrer: LP Bygg l Mur/puss/flis: Mur Puss & Flisexpert l Trapper: Jomek l Rekkverk: Metall Partner l Maler: Malermester Morten Skancke l Utleie maskiner og utstyr: Mylift l Stillas: MB Stillas l Skiferarbeider: Murer Monné l Gulvstøp: Valdres Industrigulv l Innerdører: Swedoor l Vinduer: Lian l Branntetting: Firesafe l Parkett: ParkettPartner l Tepper og div.: Trysil Flis & Maling l Byggevarer: Optimera

The Logde har en meget sentral beliggenhet rett ved slalåmbakken og Turist-senteret i Trysil. Nærmeste nabo til leilighetsprosjektet er hotellet Radisson Blu.

Første byggetrinn i prosjektet består av 56 leiligheter. For flere av leilighetene er det utleieplikt. Det er brødrene Per Morten Hektoen og Trond Ola Hektoen som er byggherre for prosjektet. De har også planlagt et ytterligere byggetrinn, slik at det total blir 113 leiligheter tilknyttet The Lodge. Finansavisen har tidligere skrevet at salgsverdien for hele prosjektet ligger på nær 400 millioner kroner.

Alle fasiliteter for ski og sykkel

Det er Peab som har vært totalentreprenør for det første byggetrinnet av The Lodge. Entreprenørens kontrakt med byggherren har vær på 125 millioner kroner eks. mva. Prosjektet er på cirka 8.000 kvadratmeter BRA.

Anleggsleder Jon Lundsbakken i Peab opplyser at det i prosjektet er lagt vekt på fasiliteter for et aktivt klientell med oppbevaring for skiutstyr, smørebod og sykkelverksted. I tillegg er det i prosjektet lagt opp til innendørs sykkelparkering og utendørs vaskeanlegg for sykler.

Bygget har tre etasjer, men i midtskipet av bygget er det fire etasjer hvor de tre største leilighetene i bygget er plassert.

Han opplyser at leilighetsprosjektet består av leiligheter i tre ulike størrelser, der de minste er på rundt 56 og de tre største leilighetene er 125 kvadratmeter. Det er også er også leiligheter med en mellomstørrelse på cirka 70 kvadratmeter. Flere av leilighetene har blitt levert ferdig møblert til kjøperne. Møblene er valgt for å tåle utleie over lang tid.

Leilighetene har høy kvalitet med parkett på gulv og fliser i gangen. Innvendig er leilighetene en vegg med panel, mens resterende overflater er malt gips og betong. I de to største leilighetstypene har leilighetene to bad. Bygget er koblet til fjernvarme med radiator i leilighetene, mens det er varmekabler i badene.

Lekker lobby

Fra inngangspartiet kommer man inn i en storslått og luftig lobby. Her er det blant annet en høyreist vegg kledd med Valdres-stein. Selve inngangspartiet vil også bli kledd med den samme steinen.

– Dette har vært et relativt industrialisert prosjekt hvor det har vært lagt vekt på effektive løsninger. Det er plasstøpte fundamenter og gulv i deler av nederste plan som ikke er parkering. Kjelleren og skillevegger er støpt med Con-Forms forskalingselementer. Det er hulldekker over parkeringsanlegget som ligger under utendørs parkeringsplass. Etasjeskillene i selve bygget er støpt med plattendekker. Ellers består byggets bæresystem av stålsøyler, forteller han.

Takkonstruksjonen for bygget er prefabrikkerte takstoler. Med unntak av tre bad, er alle baderommene i prosjektet prefabrikkerte badekabiner. Også veggelementene har kommet ferdig prefabrikkert med vinduer, men selve panelet har blitt slått på plass på byggeplassen.

Tøff vinter i Trysil

Lundsbakken forteller at hovedutfordringen i prosjektet var møtet med den tøffe og snørike vinteren i 2018.

– Vi startet å grave i januar 2018 og møtte på en av de mest snørike vintrene som har vært i området. Det ble mye snømåking, og det gikk på bekostning av fremdriften for betongarbeidene, men Con-Form stod bra på og klarte å holde fremdriften, sier han.

Selv om det er stort innslag av leverandører og underentreprenører fra Hedmark til prosjektet, har det vært krevende å finne den nødvendige kompetansen lokalt i Trysil-området til et så stort prosjekt.

– Det har blitt mye reiseaktivitet for mange av aktørene i prosjektet. Vi har forsøkt å bruke så mye lokal kompetanse som det har vært mulig i prosjektet, sier han.


Flere prosjekter