<p>Ford Transit Trail. Foto: Ford</p>Ford Transit Custom Trail. Foto: FordFord Transit Custom Trail. Foto: FordFord Transit Custom Trail. Foto: Ford

Tar nye grep med Ford Transit

Ford lanserer to nye og ekstra hardføre Trail og Active-varianter av sine Transit-modeller. Varebilene får forbedret grep med en ny standard mekanisk differensialbrems, Quaife Grip Control, på de forhjulsdrevne Transit 2T og Transit Custom-variantene, og firehjulstrekk på Transit 2T.

Nye Transit 2T Trail og Transit Custom Trail er utviklet for bruk under spesielt tøffe arbeidsforhold. Samtidig lanserer Ford en ny Active-variant av Transit Custom. Bilene er klare for bestilling og kommer til Norge på sensommeren.

– Både Active og Trail-modellene våre viser med all tydelighet hvor anvendelig og praktisk vår Transit-famile er. De kan brukes til alt fra transport i områder med dårligere veier til turer på fritiden i skog og mark. Vi vet at fremkommelighet og et sporty utseende er viktig for mange av våre kunder. Dette er biler som derfor vil passe svært bra for det norske markedet, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen i en pressemelding fra Ford.

Quaife Grip Control

Ford opplyser Quaife Grip Control er ikke kan skilte med samme egenskaper som firehjulsdrift, men at systemet skal bidra til at føreren enklere skal kunne håndtere krevende knipetak, også på norsk vinterføre. De fastslår at fordelen sammenliknet med firehjulsdrift er lavere drivstofforbruk og et system som er rimeligere å vedlikehold.

Sammen med drivlinjespesialisten Quaife har Ford utviklet en mekanisk differensialbrems som automatisk overfører dreiemoment når det er dårlig grep til hjulet med best grep. Det gjør at Transit 2T Trail og Transit Custom Trail skal takle grusveier og andre utfordrende underlag enda bedre, opplyser Ford.

Kjøretøyets elektroniske stabilitetskontroll er rekalibrert for å jobbe enda bedre sammen med differensialbremsen. Ford har brukt den samme teknologien tidligere for å forbedre grepet og kjøreegenskapene til Ford sine ST- og RS Performance-modeller. Systemet har ingen innvirkning på verken drivstofforbruk eller CO2-utslipp.

Transit 2T Trail også tilgjengelig med firehjultrekk

Transit Custom Trail kommer med flere motorkombinasjoner og i to lengder som varebil.

Transit 2T Trail blir også levert med flere motoralternativer og lengder.

Transit 2T Trail er også tilgjengelig med firehjulstrekk. Denne har i tillegg også to ekstra kjøremodus, glatt og søle/leire. Disse er utviklet for å forbedre ytelsen og kjøreegenskapene under skiftende kjøreforhold og underlag. Firehjulstrekksystemet gir også mulighet til å låse kreftene 50/50 på for- og bakaksel, opplyser Ford i pressemeldingen.