Tamburløkka

Foto:  Diakrit for Bonava Norge ASJarl Jørgensen (anleggsleder), Anders Mækelæ (prosjektleder) og Gunnar
Haugerud (anleggsleder).
Realbygglogo

Realbygglogo

Con-Formlogo

Con-Formlogo

Vima

Vima

SolliHoff

SolliHoff

TVgulvavretting

TVgulvavretting

Brendenstillas

Brendenstillas

Montal

Montal

ModerneBad

ModerneBad

HTHlogo

HTHlogo

Realbygg har satt opp byggetrinn 1 og 2 av boligprosjektet Tamburløkka i Ås kommune, rett ved kommunegrensa til Ski.

Fakta

Sted: Ås

Prosjekttype: Leiligheter og dagligvarebutikk

Byggherre: Bonava Norge

Totalentreprenør: Realbygg

Kontraktsum eks. mva.: 279,4 millioner kroner

BRA: 10.452 kvadratmeter

Arkitekt: Arkitektskap

Landskapsarkitekt: Grindaker

Rådgivere: RIA: Brekke & Strand l RIBfy: Multiconsult l RIBr: Firefly l RIG: Geovita l RIE: Gulcon l RIV: Moe l RIB: Vima l Teknisk rådgiver: Itech

Underentreprenører og leverandører: Mur og puss: Ak Byggservice l Badekabiner: Badelement l Parkett: Bo Andrèn l Råbygg: Con-Form l Blikkenslager: Follo tak og vedlikehold l Kjøkken: HTH Prosjektavdeling l Graving: Knut Bjerke l Heis: Kone l Tømmer: Lp Bygg l Maler: Malermester Dema l Rekkverk: Montal Systems l Glass/ Alu: Norske Metallfasader l Utomhusarbeider: Oliva Park l Systemhimling: Oslo Bygginnredning l Elektriker: Ski Elektriske Installasjon l Gulvbelegg: Solide Gulv l Taktekking: Tecta Tak l Rør og ventilasjon: Total Klima og VVS l Luft og fuktmålinger: Oslo Termografi og Byggteknikk l Landmåling: Solli & Hoff Oppmåling l Stillas: Brenden & Co l Betongsliping: Betotec l Gulvavretting: TV Gulvavretting l Flis: Moderne Bad og Flis l Dører: Daloc, Tundøren l Sedum: Blomstertak l Branntetting: Firesafe

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Komplekset blir nok av de fleste oppfattet som et område i Ski, da det ikke ligger langt fra Ski sentrum, men langt fra sentrum i Ås. Prosjektet består av to byggetrinn, der det første var ferdigstilt i desember i fjor, mens byggetrinn 2 nylig er overlevert. En dagligvareforretning, som tilhører byggetrinn 1, ble overlevert i slutten av februar i år.

– Det er totalt 115 leiligheter i prosjektet som til sammen har fem bygg med fire etasjer i tillegg til parkeringskjeller, sier prosjektleder Anders Mækelæ i Realbygg til Byggeindustrien.

Kompensert fundamentering

Grunnforholdene består av morene, noe leire og noe fjell. Byggene har kompensert fundamentering.

– Blokkene er satt opp med elementer og plattendekker. Fasadene består hovedsakelig av puss med noe innslag av spiler/panel, sier Mækelæ.

Leilighetsstørrelsene varierer mellom 37 og 93 kvadratmeter, og har god standard. En takhage tilhører leiligheten i byggetrinn 1, og et uteareal tilhører beboerne for begge byggetrinnene. Boligkomplekset har fjernvarme fra Follo Fjernvarme.

– Byggearbeidet har gått veldig greit, og vi har ikke hatt noen spesielle vanskeligheter underveis. Ellers har samarbeidet med byggherre vært veldig bra, likeså med under-entreprenørene, sier Mækelæ.

– Happy neighbourhood

Prosjektutvikler Anne-Kari D. Mathiesen fra Insenti, som er engasjert som byggherre for Bonava Norge, sier til Byggeindustrien at det har vært viktig for Bonava å utvikle gode nabolag, i tillegg til gode leiligheter.

– Vi har vært opptatt av fargesammensetninger, og det å skape gode hjem. Vi føler at vi har lyktes veldig godt med det vi kaller «Happy neighbourhood», og har fått mange positive tilbakemeldinger fra kjøperne, sier Mathiesen.

– Egen identitet

Det er Arkitektskap som har tegnet Tamburløkka, som er det første utbyggingsfeltet på Solberg Øst, og som er toneangivende for den videre utviklingen i området. Ifølge sivilarkitekt Åse Aspen, har det vært et mål å gi variert bygningsmasse et godt bomiljø.

– Vår ambisjon har vært å skape et godt nabolag med romslige samlingspunkter, grøntarealer og sosiale soner. Tamburløkka skal sikre mangfold og fellesskap – her er det både rom for å møte naboer samtidig som du har muligheten til å trekke deg tilbake, sier Aspen til Byggeindustrien.

Hun forteller at det har vært lagt vekt på å bruke et begrenset antall materialer med puss og lektepanel. Vindusformatene er store med markerte omramninger som gir rolige og elegante fasader.

– En fargepalett med ulik fargesetting av bygningselementer gir variasjon der hvert bygg får en egen identitet, sier Aspen.


Flere prosjekter