Audi Østli som skal sykle til Paris, blant andre sammen med Kim Straume. Kjededirektør Trond Lie i Systemhus (i midten) skal være med i en av følgebilene.Det var en spent gjeng som gjorde seg klar til den 1.350 kilometer lange sykkelturen da de møttes ved Rikshospitalet fredag ettermiddag.Det er flere følgebiler med på turen, og i en bobil kan syklistene slappe godt av i pausene.

Systemhus tråkker til mot barnekreft

Mestergruppen-selskapet Systemhus startet fredag ettermiddag med rundt 40 syklister som skal tråkke seg frem til Paris for å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

Prologen gikk fra Rikshospitalet til Københavnbåten i Oslo. Etter overfarten, fortsetter syklistene på den første ordentlige etappen i Danmark lørdag.

– Vi er til sammen rundt 60 personer i troppen, der sykkelfeltet ledes av en motorsykkel. Syv følgebiler er med, herunder en medisinsk følgebil inkludert fysioterapeut. Ellers har følgebilene med seg teknisk utstyr som ekstra sykkelhjul og reservesykler, sier kjededirektør Trond Lie til Byggeindustrien.

Lange dagsetapper
Lørdag 10. august skal Systemhus-syklistene etter planen avslutte den 1.350 kilometer lange strekningen på selveste Champs-Élysées i den franske hovedstaden, etter å ha syklet i gjennomsnitt snaut 200 kilometer per dag.

– Det blir et langt etapperitt, og kravet for deltagelse er at man har rundt 250 mil på sykkelen denne sesongen, og at man i tillegg skal syklet mange av milene i felt. Det krever litt trening å føle seg komfortabel med å ligge på hjulet til syklisten foran seg, sier Lie, som selv skal være med på turen, men ikke som syklist.

– Jeg greide ikke å få nok mil i beina, så jeg blir med i en av følgebilene, sier han.

En million kroner
Systemhus har mange samarbeidspartnere med seg mot målet om å samle inn en million kroner til Barnekreftforeningen, der hovedsamarbeidspartneren er Team Rynkeby – et nordisk veldedighetssykkelteam som reiser fra Danmark til Paris på sykkel.

– Deltakerne må selv betale en egenandel på 12.000 kroner. Underveis kommer støtteapparatet til å samle inn penger fra bedrifter og frivillige. Vi oppfordrer konkurrentene i bransjen om å være med og støtte den viktige barnekreftsaken. Vipps gjerne penger til 88340, eller send meg en e-post (trond@systemhus.no), så sender jeg faktura direkte fra Barnekreftforeningen, sier Lie.

Nybegynnere
Aud Østli er en av syklistene som er med. Hun gleder seg stort til å komme i gang.

– Jeg har syklet en del terrengritt, men dette er første gangen jeg er med i et landeveisritt. Det jeg gleder meg mest til, er samholdet underveis, og at vi vi sykler for en god sak, sier Østli, som jobber både i Bygg-Team, hos Byggmester Magne Fjellhaug og Grønvold Bygg.

En av nybegynnerne i feltet er Kim Straume fra Straume Mesterbygg AS ved Bergen.

– Jeg er fullstendig amatør på sykkel, som de andre ni fra bedriften vår. Jeg håper vi kan greie en gjennomsnittsfart på 25 km/t, og at vi kommer samlet frem til Paris. Dette blir gøy å være med på, sier Straume.