Fra Solons prosjekt Magasinparken i Ski.

Fra Solons prosjekt Magasinparken i Ski.

Svenske SBB blir største eier i Solon

Svenske Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) blir største eier i Solon Eiendom ASA.

Det er flere transaksjonener som resulterer i at svenskene blir største eier i den norske eiendomsutvikleren.

I en børsmelding skriver Solon at de kjøper SBBs eiendomsportefølje i Kristiansand. Samtidig går de to selskapene inn i et joint venture i Stockholm, hvor tanken er å bruke Solons forretningsmodell i den svenske hovedstaden. Resultatet av dette er at SBB blir største aksjonær i Solon.

Totalt kjøper de nå 15 prosent av aksjene i selskapet, men i meldingen står det også at de raskt ønsker å kjøpe seg opp til 20 prosent.

- Solon har en sterk ledelse og et av de beste boligkonseptene i Norge. Solon klar for å ekspandere den plattformen ytterligere. Jeg eg er veldig fornøyd med at vi har kommet frem til den beste løsningen for selskapet. Et partnerskap med en av markedslederne i det svenske eiendomsmarkedet, som gjør det mulig for Solon å fortsette veksten og utviklingen, sier administrerende direktør Andreas Martinussen i Solon Eiendom i børsmeldingen.

SBBs direktør Ilija Batljan uttrykker at hans selskap ekspertise på eiendomsutvikling og Solons evne til å skape attraktive prosjekter vil skape merverdi i både Norge og Sverige.