Foto: Moelven
Foto: Moelven

Svenske Moelven Modus solgt

Moelven Industrier AB har i dag solgt 100 prosent av aksjene i Moelven Modus AB til det svenske investeringsselskapet Mimir.

Det betyr at kontor- og systeminnredningsselskapet skifter eiere, og kommer til å fortsette virksomheten under merkevaren Eurowand, skriver Moelven i en pressemelding.

- Mimir fokuserer på utvikling av miljøvennlige løsninger innen ulike bransjer, og er derfor glade for å kunne ønske Eurowand velkommen til Mimir-gruppen. Vi har lang erfaring med investeringer i byggmaterialsektoren, og skal jobbe tett med medarbeiderne i Eurowand for å forsterke selskapet og løsningene deresi markedet, sier operasjonell partner Jeff Bork i Mimir-gruppen i meldingen.

Moelven Modus AB leverer systemvegger til kontormarkedet, og hadde en omsetning i 2020 på over 270 millioner svenske kroner. Selskapet har 140 medarbeidere.

- Vi ønsker våre gode kollegaer i Moelven Modus AB alt godt med nye og ambisiøse eiere. Det er selvsagt vemodig å se en del av Moelven-familien gå ut av konsernet, men vi har stor tro på at Mimirhar det som trengs for å videreutvikle og forsterke selskapet inn i framtiden, sier konsernsjef i Moelven Industrier ASA, Morten Kristiansen i pressemeldingen.

Til Byggeindustrien understreker kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren at salget ikke vil ha noen innvirkning på det norske selskapet Moelven Modus AS. Dette er to separate selskaper, og det er den svenske delen som nå er solgt.