<p>Gaute Nordbotten, leder for arrangementskomiteen til Brukonferansen, er godt fornøyd med vel 300 påmeldte.</p>

Strømmet til Vegvesenets brukonferanse

Over 300 deltagere møtte opp på Radisson Blu Scandinavia Hotel mandag og tirsdag da Statens Vegvesen for 38. år på rad inviterte til Brukonferansen.

- Det har vært et stabilt og svært godt oppmøte på Brukonferansen de siste tre årene.  Antallet deltagere gjenspeiler at det det investeres stadig mer i infrastrukturprosjekter. Det er veldig mye penger i samferdsel sammenlignet med tidligere. Det har vært en opptrapping over tid, og derfor er interessen veldig stor, sier Gaute Nordbotten i Statens vegvesen.

Han er leder for arrangementskomiteen til Brukonferansen, og forteller at de er veldig fornøyde med arrangementet så langt.

- Det tekniske har vært 100 prosent, vi har fått den påmeldingen vi så for oss og er veldig fornøyde med foredragsholderne. De har levert som forventet, sier Nordbotten.

Prosjekter i inn- og utland

Han sier at de fleste foredragene på mandag fokuserte på konkrete prosjekter i både inn- og utland.

Blant prosjektene var Lazienkowski Bridge i Warszawa, Kattwyckbrücke i Hamburg og Marieholm i Gøteborg.

- I tillegg var det flere foredrag om kommende prosjekter ute i regionene i Norge. Tirsdag startet vi konferansen med et foredrag om grønt skifte i fergetrafikken. Deretter har vi hatt flere foredrag om BIM, som er gjennomgående tema i dag, sier Nordbotten.

Nettverksbygging

Han forteller at en god del av de påmeldte på konferansen er ansatte i Statens vegvesen, mens resterende er prosjekterende, entreprenører og leverandører.

- Tidligere år har rundt halvparten av de påmeldte vært fra Statens Vegvesen, men i år er det en overvekt av eksterne deltakere. Det er selvfølgelig hyggelig, og vi har plass til enda flere, sier Nordbotten.

I tillegg til det faglige programmet, påpeker Nordbotten at konferansen er en viktig arena for nettverksbygging,

- Her er store deler av brubransjens samlet, så det er viktig å benytte seg av anledningen til å mingle og bygge nettverk, sier han.