Brannmenn forsøker å flytte deler av et tre som har knust bakdelen på en bil i Berlin. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpix

Storm i flere land i Europa – fire døde

Minst fire personer har omkommet etter at vindkast med orkan styrke har rammet deler av Europa. Flytrafikk i både Tyskland og Nederland er innstilt.

Tre personer omkom i uværet i Tyskland, mens en mistet livet i Nederland.

En mann i den tyske landsbyen Gross Santersleben døde da han havnet under en betongvegg som kollapset over ham. I Montabaur omkom to veiarbeidere da et tre veltet og traff kjøretøyet de satt i.

I Tyskland varslet en talsmann for den nasjonale værtjenesten at vindkastene tirsdag kunne komme til å øke til 160 kilometer i timen i høyereliggende områder.

– Dette kan bli en av de kraftigste stormene de siste årene, advarer han.

I Storbritannia kom vinden opp i 156 kilometer i timen natt til tirsdag, og en stor bru over elven Themsen i Sør-England ble stengt i flere timer.

Belgia ble også rammet, der vinden blant annet rammet kraftledninger.

I tillegg var to terminaler stengt ved Europas største havn i Rotterdam i Nederland, og skip var nødt til å vente i kø for å legge til kai.

Den tyske jernbaneoperatøren Deutsche Bahn opplyser at den har stoppet togruter i delstaten Nordrhein-Westfalen sentralt i landet.