Fra venstre: Morten Knutsen, driftssjef i Hesselberg, Petter Stordalen hovedeier i FIDL og Kristian Hauan, daglig leder i FIDL.
Fra venstre: Morten Knutsen, driftssjef i Hesselberg, Petter Stordalen hovedeier i FIDL og Kristian Hauan, daglig leder i FIDL.Foto: Storm Communications

Stordalens spillselskap tenker nytt i kursingen av bygg og anlegg

Petter Stordalens nylanserte spill- og læringsselskap FIDL går inn i bygg- og anleggsbransjen med store ambisjoner.

–FIDL er inngangsportalen til morgendagens kursing. Nå gjør vi det enkelt og moro å tilegne seg ny og viktig kompetanse innen bygg- og anleggsbransjen. Disse kursene skal du kunne spille deg gjennom på telefonen din når og hvor du vil. Vi har store ambisjoner for bygg og anlegg. I dag er det bransjen vi tilbyr flest kurs for, forteller Petter Stordalen, hovedeier i FIDL, i en pressemelding.

Dette er FIDLs kursportefølje innen bygg og anlegg:

* Truckførerkurs (modul 1)

* Kranførerkurs (modul 1)

* Kurs i masseforflytning (modul 1)

* Lift/personløfter

* Innføring i HMS

* Grunnkurs i arbeidsmiljø

* Førstehjelp

* Fallsikring

* HMS for ledere

Selskapet leverer i dag en rekke ulike kurs for aktører innen bygg og anlegg. Fellesnevneren for de ulike kursene er ifølge FIDL at de benytter seg av moderne spillteknologi, samt inneholder mindre akademisk språk, som lettere engasjerer deltakerne.

– Med FIDL tar vi i bruk det mest oppdaterte innen pedagogikk, spillteknologi og simuleringer når vi utvikler kurs. Deretter kombineres innpakningen med de fremste fagekspertene på områdene for å skape en faglig kraftpakke. FIDLs kurspakker sikrer dermed en beviselig høyere læringseffekt for deltakerne, sier Kristian Hauan, daglig leder i FIDL.

For å sikre innholdet faglig har selskapet knyttet til seg flere samarbeidspartnere. FIDL jobber også tett med virksomheter som gjennomfører kurs slik som Hesselberg, og sikrer at opplegget blir optimalt for både kursdeltakere og -instruktører.

– FIDLs spillbaserte kursing representerer noe nytt og annerledes i en bransje som tradisjonelt sett har vært ganske så konservativ. Den store gjengangeren av tilbakemeldinger er at deltakerne opplever kursingen som gøy, engasjerende og lærerik, sier Roger Madsø, fagansvarlig og leder av truckopplæringen i Hesselberg Truck.

Morten Knutsen, driftssjef i Hesselberg, sier mottakelsen i markedet har vært varm.

– Vi ser stor verdi i at kursdeltakerne sparer en hel dag i klasserommet, at kunnskapen sitter bedre hos dem og at de får et mer inspirerende læringsløp. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier Knutsen.