Faksimile fra sommerbloggen.

Stor interesse for Statsbyggs summer internship

Interessen rundt livet som summer intern i Statsbygg er stor. På vel en måned har over 5.000 personer besøkt sommerbloggen statsbygginterns.com.

På sommerbloggen forteller fire av årets interns om sin arbeidshverdag. Marit Kristine Bjøntegård, summer intern i kommunikasjonsstaben og redaktør for bloggen, er fornøyd med responsen.

– Det er gøy å se at de besøkende liker å følge med på sommerbloggen. De får et innblikk i hvordan livet som Summer intern er og i de varierte arbeidsoppgavene.

Høy gjenkjennelsesfaktor

Sommerbloggen er hovedsakelig rettet mot studenter og nyutdannede, men mange kan nok kjenne seg igjen i innleggene.

– Mange studieretninger er representert i årets blogg, så man kan få et innblikk i forskjellige arbeidshverdager. Både ansatte og interns i Statsbygg viser interesse for bloggen og kommer med forslag og innspill, sier Bjøntegård.

Relevant praksis

Et Summer internship er ikke en vanlig sommerjobb. Studentene får relevante arbeidsoppgaver og utfordringer knyttet til deres utdannelse. Alle interns får en fadder som gir oppfølging og faglig tilbakemelding.

Med 740 søknader har Statsbygg opplevd søkerrekord på sitt summer internship. 34 av disse fikk tilbud om jobb. Studentene er fordelt på åtte avdelinger og skal jobbe i Statsbygg i seks uker i sommer. Studentene har ett til to år igjen av en femåring utdanning.