Nordmenn forblir sterke i troen på stigende boligpriser det neste året. Stigende smittetall har hittil ikke rokket ved dette. Foto: Nadia Frantsen / NBBL

Stigende boligbarometer tross korona

NBBLs boligmarkedsbarometer stiger fra 18,9 i september til 22,9 i oktober, og 85 prosent tror boligprisene vil stige eller være uendret det neste året.

Det skriver NBBL I en pressemelding onsdag.

Blant 1.000 spurte tror kun fem prosent på fallende boligpris i løpet av det neste året.

54 prosent tror boligprisen vil stige neste år, og hele 85 prosent tror boligprisen vil stige eller holde seg uendret. Det er imidlertid betydelige regionale forskjeller, skriver NBBL. Kun to av ti tror på høyere boligpriser i Rogaland, men i Oslo forventer syv av ti boligprisoppgang.

– Nordmenn forblir sterke i troen på stigende boligpriser det neste året. Stigende smittetall har hittil ikke rokket ved dette. Hele 85 prosent tror boligprisene vil stige eller være uendret det neste året. Det er mulig at folket undervurderer risikoen og usikkerheten av økte smittetall, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Blant de spurte er det kun syv prosent som er bekymret for å miste jobben de neste tolv månedene. Det er rett i overkant av gjennomsnittet siden oppstart av undersøkelsen, og nivået indikerer et normalt arbeidsmarked.

– Det er liten frykt for å miste jobben, det er et positivt tegn for norsk økonomi og kan være en forklaringsfaktor for at bortimot ni av ti tror på stigende boligpriser, sier Bjerknes.

Andelen som tror på økte renter det neste året, faller fra 51 prosent i september til 40 prosent i oktober.

– Økte smittetall reduserer sjansen for renteøkning 2021, kommenterer Bjerknes i meldingen.