Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Sterke tall fra Moelven

Med 308,9 millioner kroner i første halvdel av 2018, leverer Moelven ett av sine beste halvårsresultat noensinne.

Det skriver Moelven i en pressemelding onsdag morgen.

Moelven Industrier ASA leverte et resultat på 308,9 millioner kroner i første halvår i 2018. Det er en økning på 51,4 millioner kroner sammenlignet med første halvår i fjor. Omsetningen i 2018 var på 5773,4 millioner kroner, mot 5618,9 i 2017, heter det i pressemeldingen.

Hett marked

Konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier kan se tilbake på et av de bedre halvårsresultatene i Moelvens historie, skriver Moelven i meldingen.

– Den internasjonale etterspørselen etter industritre holder stand, og Timber-divisjonen bidrar sterkt til gode tall i Moelven-konsernet. Vi har også hatt en normal høysesong for byggevarehandelen i Norge og Sverige, selv om det virker som byggesesongen kom litt senere i gang enn normalt. For divisjonen Byggsystemer, som består av limtre, byggmoduler og systeminnredninger, har halvåret totalt sett vært litt svakere enn fjoråret, men det er gledelig å se at tallene for andre kvartal er bedre enn i 2017, forklarer Kristiansen.

Skogsdriften har vært hardt rammet av branner og produksjonsstopp som følge av ekstrem tørke i sommer, spesielt i Sverige.

– Det har vært en utfordrende sommer for bransjen, men Moelven har gode tømmerlager som vil forsyne sagbrukene våre som planlagt utover høsten, sier Kristiansen.

Bærekraftige investeringer

Ved Moelven Våler blir det investert 58 millioner kroner på en ny tømmersortering. Denne bruker røntgenteknologi, og er den første i sitt slag i Norge. Løsningen sørger for å få brukt hver tømmerstokk til det den passer best til, noe som, ifølge pressemeldingen, skal sørge for at det blir mindre svinn og mer effektiv drift.

– Denne investeringen, og vår satsning på Big Data-prosjektet «Det digitale Sagbruket», som vi presenterer denne uken på Trä og Teknik-messen i Gøteborg, er eksempler som baner vei for en mer digital og bærekraftig treindustri, sier Kristiansen.