Kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda på grunn av dårlig vær mandag kveld. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

Sterk vind og glatte veier flere steder – fjelloverganger stengt

Sterk vind og glatte veier preger nyttårstrafikken flere steder. En rekke fjelloverganger er stengt på grunn av uvær, mens det er kolonnekjøring andre steder.

Tirsdag morgen melder flere politidistrikt om trafikkuhell og utforkjøringer som følge av svært glatte veier.

– Kjør forsiktig, oppfordrer blant annet Øst politidistrikt, som tirsdag morgen rykket ut til et trafikkuhell ved påkjøringen til E6 ved Vinterbrosletta.

– En bil har kjørt ut av veien og havnet på taket. Skal være meget glatt på stedet, opplyser politiet.

De glatte veiene kommer i tillegg til en rekke stengte fylkesveier og fjelloverganger på grunn av uvær.

Uvær

Det gjelder blant annet riksvei 7 over Hardangervidda, som er stengt på grunn av uvær, og som ikke kommer til å åpne i løpet av tirsdagen, ifølge Vegvesenet.

Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er også stengt inntil videre.

– Prognosene sier at vinden øker utover dagen. Veien forventes ikke åpnet i dag, opplyser Vegvesenet.

På riksvei 13 over Vikafjellet, som ble stengt på grunn av uvær og flom søndag, har det vært kolonnekjøring fra klokka 10.30 tirsdag.

Tidligere var det også kolonnekjøring på E134 over Haukeli, men denne er åpen igjen. Det samme gjelder Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland.

I Nord-Norge er det kolonnekjøring på fylkesvei 813 over Beiarfjellet og på E10 over Bjørnefjell nyttårsaften.

– Bruk kjetting!

Vegtrafikksentralen advarer om svært glatte veier på flere av fjellovergangene og oppfordrer større kjøretøy til å bruke kjetting.

Fylkesvei 5602 mellom Fresvik og Feios i Vik kommune ble stengt søndag på grunn av steinras og fare for ras. Veien kommer til å forbli stengt over nyttår.

Rundt 200 innbyggere i Fresvik er fortsatt isolert som følge av raset. En periode var de også uten strøm, men den har nå kommet tilbake.