Sterk boligprisvekst i de største byene

Boligprisene i de største byene har steget voldsomt det siste året. To eiendomsmeglere melder om en prisvekst i Oslo på 20 prosent.

Innenfor Ring 3 i Oslo har gjennomsnittsprisen på en bolig økt fra 3,9 millioner kroner i februar i fjor til 4,7 millioner kroner i år, viser en oversikt fra Privatmegleren. Både Privatmegleren og Obos melder om en prisvekst på 20 prosent i hovedstaden på ett år, skriver Dagens Næringsliv.

Boligprisveksten i de store byene er eksplosiv, sier administrerende direktør Grethe Wittenberg Meier i Privatmegleren til avisen. Det er særlig i Oslo at boligprisene har steget mye det siste året.

– Noe av årsaken er selvfølgelig hva slags boliger vi har solgt, men vi opplever jo et voldsomt press i storbyene. Antall omsetninger i Oslo har økt med nær 60 prosent i år i forhold til i fjor, og Bergen kan vise til en vekst på 43 prosent. Det høye volumet viser at det er enorm aktivitet og svært mange kjøpere som slåss om boligene som legges ut. Det er ingen som er tjent med denne boligprisveksten, sier Meier.

Fra januar til februar steg Obos-boligene med 2,5 prosent. På ett år er prisstigningen på 17,8 prosent.