Foto: Statens vegvesenFylkesordrører Jon Aasen (fra venstre), statsminister Erna Solberg, ordfører Geir I. Lien, direktør for styringsstaben Lars Aksnes og regionvegsjef Berit Brendskag Lied. Foto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenStyreleder i Eksportvegen Roald Fiksdal (til venstre) gir blomster til første betalende bilist over brua. Foto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenMaria Madrid og Gunn Bjørkevoll delte ut refleksvester til publikum. Foto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesen

Statsministeren åpnet Tresfjordbrua

Lørdag 24.oktober ble Tresfjordbrua offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg.

Det skriver Statens vegvesen i enpressemeldingpå sine nettsider.

Nesten to tusen mennesker møtte opp for å få med seg åpningen, skriver Vegvesenet i meldingen. 

Tresfjordbrua erstatter en ulykkesbelastet vei i når den nå står ferdig i Vestnes kommune. Den svingete og smale veien med to hundre avkjørsler har blitt byttet ut med en tryggere og kortere vei, heter det i pressemeldingen.

– Vi må hele tiden arbeide for tryggere trafikk. Derfor er det viktig å satse på store, gode prosjekter som dette, sa statsminister Erna Solberg i talen sin under åpningen.

Brua over Tresfjorden fører til en innkorting av europavei 136 med omtrent 13 kilometer. Fra Vikebukt til Helland, som er kommunesentrum i Vestnes kommune, blir innkortingen omtrent 22 kilometer, skriver Vegvesenet.

– Det er ikke tilfeldig at E136 kalles eksportveien. Det er en hovedtransportåre inn og ut og en god transportåre vil gjøre det enklere for næringslivet å få varene sine ut til kundene, sa Solberg.

Etter snorklippingen kjørte en lang kortesje med veteranbiler og busser over brua. Festen ble avsluttet på Gjermundnes med middag for inviterte gjester.

Tresfjordbrua er en del av et felles prosjekt med Vågstrandstunnelen. Brua er 1.290 meter lang og har 700 meter med sjøfylling. Totalt har det gått med til sammen én million arbeidstimer på hele prosjektet, hvorav omtrent halvparten har gått med til brua.