Statnett politianmeldt etter reparasjonsarbeider

Statnett har blitt meldt til politiet av Norges miljøvernforbund og lokale hytteeiere etter å ha utført arbeider ved et hyttefelt i Møre og Romsdal.

Hytteforeiningen i Meisalfjellet i Nesset kommune i Møre og Romsdal har i samarbeid med Norges miljøvernforbund politianmeldt Statnett for å ha satt dype spor i nærheten av hyttefeltet. Statnett har utført reparasjoner på to høyspentmaster i området, og har, ifølge NRK, brukt en sekshjuling for å komme seg til og fra.

– Du er født med to føtter til å gå på. Dette er ren vandalisme sier Kurt Oddekalv, leder i Norges miljøvernforbund.

Miljøvernforbundet og hytteeierne mener Statnett bør bøtelegges for 1,2 millioner kroner for hjulsporene.

Martha Hagerup Nilson, kommunikasjonssjef i region Midt i Statnett, beklager at det ble satt så dype spor i forbindelse med arbeidene.

– Vi hadde egentlig planlagt å bruke et helikopter. Men det har vært mye dårlig vær, både tåke og vind. Dermed har vi ikke kunne ha brukt helikopter til å frakte utstyr og mannskap inn til området. I stedet har vi benyttet en sekshjuling, opplyser hun.

Også Fylkesmannen i Møre og Romsdal har fått saken på sitt bord, men ifølge artikkelen hos NRK, har ikke Fylkesmannen trukket noen konklusjon ennå.