Bjørndalen Amfi er det femte byggetrinnet i Bjørndalen, og er planlagt ferdigstilt i første kvartal i 2025. Illustrasjon: NoSleep
Bjørndalen Amfi er det femte byggetrinnet i Bjørndalen, og er planlagt ferdigstilt i første kvartal i 2025. Illustrasjon: NoSleep

Starter bygging av neste trinn i Bjørndalen i Kristiansand

Skanska starter nå byggingen av Bjørndalen Amfi i bydel Bjørndalen. Prosjektet består av 60  leiligheter, og er det femte byggetrinnet i bydel Bjørndalen.

– I disse krevende tider er det ekstra gledelig at vi har solgt godt og at vi nå kan starte byggingen av Bjørndalen Amfi. Det viser at vi har truffet godt med prosjektet, og at Bjørndalen er et ønsket sted å bo for mange i Kristiansand, sier regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling Magnus Ervik Fossheim, i en pressemelding.

Bjørndalen Amfi vil bestå av totalt 60 leiligheter på 48-91 kvadratmeter.

– Vi merker et økende behov for denne typen boligprosjekter bestående av mindre leiligheter, men med flere fellesarealer og fellesfunksjoner som sikrer at man fortsatt har tilgang på de rom og funksjoner man trenger i hverdagen. I tillegg har disse fellesarealene en sosial funksjon ved seg, og gjør det langt lettere å møte naboer og andre. Med beliggenhet tett på kollektivakse og sykkelvei og kort avstand til blant annet UiA, Lund, Vollevann og Jegersberg passer dette prosjektet for mange, forteller Fossheim videre.

Bydel Bjørndalen er et boligprosjekt i regi av Skanska Eiendomsutvikling, og nå skal altså byggingen av Bjørndalen Amfi i gang. Det er byggenheten i Skanska Norge som skal bygge prosjektet.

– Det er fint å se den sentrumsnære bydel Bjørndalen vokse frem. Vi er svært godt fornøyde med at det gode samarbeidet med Skanska Eiendomsutvikling har resultert i at enda et byggetrinn kan realiseres i Bjørndalen, sier prosjektsjef i Region Sør i byggenheten i Skanska Olav Orthe, i meldingen.

Forventet byggestart er i august i år og prosjektet er planlagt ferdigstilt og innflytningsklart i første kvartal i 2025.